Home TEMA DANA UDARNO! JAPAN SPREMAN ZA SUKOB SA RUSIJOM?! KINEZI PREDVIDELI ISHOD RATA

UDARNO! JAPAN SPREMAN ZA SUKOB SA RUSIJOM?! KINEZI PREDVIDELI ISHOD RATA

398
0
SHARE

Kina predviđa ishod rata između Rusije i Japana, ali bez upotrebe nuklearnog oružja.

Vojna konfrontacija Rusije i Japana oko Kurilskih ostrva može dovesti do ne baš očiglednih rezultata. O tome pišu kineski analitičari.

Poslednjih godina se u Japanu sve više govori o neophodnosti vraćanja južnih ostrva Kurilskog grebena pomoću vojne sile. Istovremeno, takva retorika je sve karakterističnija za obične stanovnike Zemlje izlazećeg sunca, koji su „umorni“ od čekanja pozitivnih rezultata diplomata.

Kineski analitičari veruju da je moguće predvideti ishod japanske vojne invazije na Kurilska ostrva. U tom slučaju, najvažnije pitanje jeste da li će Rusija uspeti da odbije agresora i sačuva svoj suverenitet nad Kurilima.

Čini se da tu nema ništa komplikovano, imajući impresivan nuklearni arsenal, ruske vlasti mogu vrlo brzo da primoraju Tokio da odustane od takvih misli, ali kineski analitičari odlučili su da predvide ishod takvog sučeljavanja, pod uslovom da Moskva ne koristi svoj glavni vojni adut.

Smatra se da su oružane snage Japana među najmoćnijim u azijsko-pacifičkom regionu. Sa vojskom od 260 hiljada ljudi, Tokio za kratko vreme može da mobiliše još oko pet miliona boraca. To takođe treba da obuhvati savremenu mornaricu i vazduhoplovstvo.

„Analiza pokazuje da je Japan u vojnom pogledu zaista snažna zemlja. Međutim, ne treba zaboraviti da je on samo ostrvska država kojoj nedostaje kopno i strateška dubina“, navode kineski analitičari.

Dakle, ruske oružane snage uopšte ne moraju da koriste svoj nuklearni arsenal kako bi prisilile Tokio na mir.

Raketni sistemi i strateški bombarderi Tu-160 i Tu-22M sposobni su da unište ključnu infrastrukturu u Japanu, što će okončati njegov napadački potencijal.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here