Home TEMA DANA UDARNA VEST! OTKRIVEN SASTAV RUSKE VAKCINE: NAUČNICI ŠOKIRANI REZULTATIMA ANALIZE!

UDARNA VEST! OTKRIVEN SASTAV RUSKE VAKCINE: NAUČNICI ŠOKIRANI REZULTATIMA ANALIZE!

1673
0
SHARE

Prilikom pravljenja vakcine protiv virusa korona naučnicima su pomogle informacije koje su dobijene prilikom razvoja seruma protiv ebole.

Prilikom pravljenja vakcine protiv virusa korona naučnicima su pomogle informacije koje su dobijene prilikom razvoja seruma protiv ebole, a korišćena je ista tehnologija, rekao je direktor Nacionalnog istraživačkog centra „Gamalej“ Aleksandar Gincburg.

– Reč je o istoj tehnologiji, istoj tehnološkoj platformi. Na eboli je prvi put testirana efikasnost tehnologije vektorskog uvođenja gena u ljudske ćelije za pravljenje vakcine – rekao je on.

Kako je rekao, ta tehnologija je napravljena za uvođenje gena u ljudski organizam s drugim ciljem – ciljem lečenja bolesti pomoću genske terapije. Međutim, ista tehnologija se sada uspešno koristi za pravljenje vakcina.

Prema njegovim rečima, radi se o tehnologiji koja može precizno, do jednog nukleotida, do jedne aminokiseline, odrediti dozu koju treba uvesti u organizam kako bi se proizveo određeni tip imunog odgovora.

Gincburg je istakao da je pomoću te tehnologije izračunato gde će se sintetizovati antigen kovida 19, kako će se transportovati.

Pored toga, on je rekao da vakcina ni na koji način neće uticati na zdravstveno stanje čoveka.

Podsetimo, Rusija je 11. avgusta prva na svetu registrovala vakcinu protiv virusa korona. Vakcinu su napravili centar „Gamalej“ i Ministarstvo odbrane Rusije.

(Alo)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here