Home TEMA DANA UDARNA VEST: „KRIZNI ŠTAB JE FANTOMSKI- NE POSTOJI NI JEDAN AKT O...

UDARNA VEST: „KRIZNI ŠTAB JE FANTOMSKI- NE POSTOJI NI JEDAN AKT O NJEGOVOM OSNIVANJU- EPIDEMIJA JE TEMPIRANA!“

830
0
SHARE

Od podnošenja krivične prijave protiv kriznog štaba prošlo je već tri nedelje, a jedini odgovor koji je uzvraćen uputilo je beogradsko Više tužilaštvo koje se oglasilo nenadležnim.

Zbog toga su pre dva dana, narodna poslanica Marinika Tepić, advokat Vladimir Todorić i predsednik sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić uz prijavu, koja je spuštena na dalje postupanje u Prvo osnovno tužilaštvo, priložili i potpise više hiljada građana koji su tužbu podržali.

Oni su zatražili da tužilaštvo hitno postupi, ali zvanično do danas nema nikakvih pomaka.

“Podneli smo urgenciju da se po hitnom postupke krene postupati na osnovu ove naše krivične prijave. Imamo i dokaze koje smo priložili, da su se stručni članovi Kriznog štaba stavili u ulogu političkih komesara”, navela je Tepić i ocenila da je šteta koje je Krizni štab naneo “nemerljiva“, kao i da su sada na udaru lekari koji su potpisom podržali, između ostalog, i zahtev za smenu trenutnog kriznog štaba.

Ona je ranije istakla i da su svi zajedno obmanjivali javnost još od marta i čuvene “permutacije” datuma dr Darije Kisić, kada je evidentiran prvi zaraženi.

“Vrlo svesno su tempirali prvozaraženog. Za njih je epidemija počela tek nakon raspisivnaja izbora. Ovaj takozvani Krizni štab ne postoji. On je fantomski štab. Ne postoji ni jedan akt, odluka, rešenje, ni jedan trag

o njegovom osnivanju u Službenom glasniku. Mi ga smatramo privatnim štabom režima Aleksandra Vučića, paravanom koji bi opravdao atmosferu do izbora – istakla je Tepić, objašnjavajući razloge svoje tužbe.

Todorić je istakao da više ne postoji poverenje u Krizni štab Vlade Srbije.

“Kada se sirće prospe, ono smrdi, i tada vas niko više ne može ubediti da lepo miriše. Nepoverenje prema članovima Kriznog štaba neće nestati. NJima više niko u ovoj zemlji ne veruje, zato što oni ne predstavljaju struku, nego su oni politčki komesari u zdravstvu. Postavljeni su da brinu o dobrobiti režima, a ne o dobrobiti javnog zdravlja”, napomenuo je on.

Prijava je podsetimo, podneta protiv predsednice Vlade Ane Brnabić, ministra zdravlja Zlatibora Lončara, direktora infektivne klinike u Beogradu Gorana Stevanovića, zamenice direktora instituta “Batut” Darije Kisić Tepavčevič i epidemiologa Predraga Kona.

(Nova.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here