Home AKTUELNO LONČAR: KADA SMO SILOM NATERALI RODITELJE DA VAKCINIŠU DECU TO JE DALO...

LONČAR: KADA SMO SILOM NATERALI RODITELJE DA VAKCINIŠU DECU TO JE DALO REZULTATE..

570
0
SHARE

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da očekuje kampanju protiv nove vakcine kada bude pronađena, ali da veruje da su građani sve zreliji i da će na osnovu pravih informacija odlučiti šta je dobro za njih i njihovo zdravlje da bi se zaštiti od virusa korona.

„Nadam se da su naši ljudi sve zreliji i da imaju sve više informacija, da znaju da se teorije protivnika vakcine ne zasnivanju na činjenicama, da je to buka i kampanja koja se vodi zbog farmaceutskih činjenica.

Svako će moći da proceni šta je dobro za njegovo zdravlje, zdravlje njegove dece, roditelja, hronične bolesnike i ostale kada je reč o ispitanoj, zvaničnoj i odobrenoj vakcini“, rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, taj lobi je vrsta farmaceutskog nadmetanja.

„Da oni ne žele dobro ni svojoj deci ni sebi ni građanima Srbije, naučno je dokazano“, rekao je ministar.

Lončar je podsetio na epidemiju malih boginja, da je država preduzela ozbiljne mera kada je bilo protivljenja vakcinaciji, da su roditelji morali da imaju potvrdu kada su želeli da decu upišu u vrtiće.

„Ta mera je dala rezultat i došli smo do toga da je preko 95 odsto vakcinisanih, a kada je povećan obim vakcinacije, smanjen je broj obolelih, odnosno više ih nije bilo“, rekao je Lončar i podsetio da je medicina spasila mnogo života.

Lončar je o vakcinaciji i tome da je poverenje u zdravstveni sistem na najvišem nivou do sada, govorio na prvom prijemu u nizu, a koje će Ministarstvo svake nedelje organizovati za zaposlene u kovid bolnicama „kao mali znak pažnje i poštovanja“.

Na prijemu u Klubu poslanika danas su bili zaposleni u „herojskoj bolnici“ KBC Dragiša Mišović, koja je zajedno sa Infektivnom prva ušla u kovid sistem, a iz koje prema rečima direktora Vladimira Đukića svaki pacijent, kada izađe može da kaže „hvala, bilo je teško, borio sam se za svaki udisaj, ali kada se tužna epopeja završila mogu da kažem ovo su ozbiljna bolnica i ozbiljna država“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here