Home TEMA DANA U NAREDNE 4 NEDELJE DESIĆE SE STVARI KOJE ĆE NACRTATI NOVU MAPU...

U NAREDNE 4 NEDELJE DESIĆE SE STVARI KOJE ĆE NACRTATI NOVU MAPU EVROPE!

534
0
SHARE

Zvaničnik iz Pentagona je rekao da veruje da uz pravo oružje i visoki moral i motivaciju,

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

ukrajinske snage mogu ne samo da zaustave rusko napredovanje, već i da ga potisnu nazad.

“Rusi su u oslabljenom stanju iz kojeg bi mogli da se oporave s obzirom na dovoljno vremena i nove regrute”, rekla je Evelin Farkaš, najviši politički savetnik Pentagona za

Rusiju i Ukrajinu tokom administracije Baraka Obame, kada je Rusija aneksirala poluostrvo Krim.

“Zbog toga je najvažnije da sada udarimo na njih sa svime što možemo da damo Ukrajincima”, istakla je. Sadašnji i bivši vojni komandanti SAD sa iskustvom u Ukrajini i Evropi su se složili.

“Za Ukrajinu je “biti ili ne biti” u tome što moraju da zaustave rusko napredovanje kako bi preuzeli ceo Donbas”, rekao je general-major Majkl S.Repas, penzionisani bivši

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

komandant američkih snaga za specijalne operacije u Evropi koji je bio umešan ukrajinska pitanja odbrane od 2016. godine.

Ako Putin uspe da zauzme istok i uspostavi kopneni koridor za Krim, general Repas je rekao da će Moskva imati jaču poziciju u bilo kom dogovoru o rešenju.

“Za još mesec dana očekujem iscrpljenost na obe strane bez vojne odluke/ishoda na bilo koji način”, napisao je on. “Zastoj znači da Putin pobeđuje, a ako Putin pobedi čeka nas težak posao”, ističe.

Da bi pokušali da spreče takav ishod, sadašnji i bivši američki komandanti su rekli da će ukrajinska vojska pokušati da poremeti rusko vojno nagomilavanje uz oko istočnog grada Izjuma i drugih važnih područja uz pomoć artiljerije velikog dometa i naoružanih bespilotnih letelica, prenosi Njujork tajms.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

“Radi se o ometanju Rusa, dok su još u režimu rekonstrukcije i priprema, pre nego što zaista mogu da stanu na noge”, rekao je general-potpukovnik Frederik B. Hodžs, bivši vrhovni komandat američke vojske u Evropi, koji je sada sa Centrom sa analizu evropske politike.

Čak i dok Moskva sužava svoje ciljeve i konsoliduje svoju vojsku u južnoj i istočnoj Ukrajini, ishod rada u najboljem slučaju ostaje nejasan, kažu vojni analitičari.

Jedinicama koje su se povukle sa severa Ukrajine takođe će biti potrebno vreme da se pregrupišu.

“Oni nemaju mnogo opcija za stvaranje novih snaga ako se sadašnje jedinice suoče sa prevelikim iscrpljivanjem”, rekao je Rob Li, ruski vojni specijalista na Institutu za spoljnu politiku u Filadelfiji i bivši oficir američkih marinaca.

“Ako ova ofanziva počne ozbiljno, Rusija će se suočiti sa još gubitaka”, rekao je Li. “U određenom trenutku, iscrpljivanje će biti preveliko i ograničiće sposobnost ruske vojske da efikasno vodi ofanzivne operacije”, dodao je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here