Home TEMA DANA TRESE SE SRBIJA: OD TRAMPA STIGLA NAREDBA DA POČNU HAPŠENJA POLITIČARA I...

TRESE SE SRBIJA: OD TRAMPA STIGLA NAREDBA DA POČNU HAPŠENJA POLITIČARA I SVIH UMEŠANIH U PRANJE PARA (VIDEO)

10589
0
SHARE

Srđan Nogo je otkrio da je iz Vašingtona stigao nalog za istragu i hapšenje velikog broja političara, NVO i Soroševskih medija u Srbiji zbog pranja novca, pa čak i ambasadora SAD u Beogradu, a Aleksandar Vučić je otkrio da je četvoro ministara pod istragom zbog pranja novca.

Vučić doduše nije naveo imena, već je pokušao da se pravi mutav i da se u javnosti prenese kako su samo NVO i mediji duboke države u Srbiji na udaru.

Četvoro ministara nalazi se pod istragom Uprave za pranje para, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i prećutao njihova imena. Aktuelne i stare afere u kojima su se spominjale mahinacije sa novcem vode ka četiri imena, za koje je najrealnije pretpostaviti da se nalaze u fioci Uprave: Siniša Mali, Aleksandar Vulin, Nela Kuburović i Nenad Popović.

Ipak, ovo su samo nagađanja i pretpostavke, jer je javnost opet uskraćena za ono što bi morala da zna, koji ministri su doveli pod znak pitanja svoj rad i integritet.

Predsednik države rekao je jutros da na spisku za istragu Uprave za sprečavanje pranja novca nalazi i četvoro ministara.

“U pitanju su najobičnije provere. Veoma je važno da civilni sektor bude jak i da postoji odnos poštovanja sa državom, ali da je veoma važno i da zakoni važe za sve i da niko ne sme da bude iznad zakona. Nije reč o bilo čemu posebnom, nego o najobičnijim proverama. Ali uvek je politika u pitanju.

Da dignemo dreku kako smo ugroženi pa ćemo da dobijemo nešto više para od donatora. I to je tako 30 godina”, rekao je Vučić aludirajući na to što se veliki broj medijskih i nevladinih organizacija našao pod istragom Uprave za pranje novca, a što je izazvalo veoma burne reakcije prethodnih dana.

U pokušaju da saznamo koji su se ministri našli pod lupom, redakcija Nova.rs poslala je poruke svim članovima Vlade Srbije. Odgovor je stigao samo od dva ministra, koji izgleda jedini u smislu finansijskih marifetluka nemaju šta da kriju. To su potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović i ministar prosvete Mladen Šarčević.

Mihajlovićeva je poručila da je sigurna da su ministri pod mnogim proverama.

“Ja mislim da su provere jednake za sve i da svako od nas jeste pod mnogim proverama. Zakon važi za sve i isti je za sve. Od Vlade, vladinih istitucija do nevladinog sektora”, rekla je Mihajlović.

Šarčević je siguran u svoj čist obraz. I račun.

“Nisam taj. Ja sam ušao u vladu kao situiran i ostvaren čovek”, rekao je Šarčević, a na pitanje kako uopšte komentariše to što su pojedini ministri pod istragom kaže:

“Ne komentarišem. Svako odgovara za svoje ponašanje”.

Kad se krene u analizu dela i nedela ministara, čije se ime provlačilo kroz finansijske afere put vodi ka četiri člana Vlade: ministar finansija Siniša Mali, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministarka pravde Nela Mihajlović i ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Siniša Mali i 24 stana u Bugarskoj

Za ime ministra finansija Siniše Malog vezuju se mnoge afere, od nelegalnog rušenja u beogradskom kvartu Savamala 2016. godine zarad projekta “Beograd na vodi” u vreme

kada je bio gradonačelnik Beograda, plagiranja doktorata, kupovina 24 apartmana u luksuznom bugarskom turističkom kompleksu tokom 2012. i 2013. godine… Jedan je kupio na svoje ime, a ostale kao zastupnik dve ofšor kompanije sa Britanskih Devičanskih Ostrva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here