Home TEMA DANA TAČI PRIZNAO: LAJČAK ME OBAVESTIO DA JE JEDINI CILJ PREGOVORA U BRISELU...

TAČI PRIZNAO: LAJČAK ME OBAVESTIO DA JE JEDINI CILJ PREGOVORA U BRISELU DA SRBIJA PRIZNA NEZAVISNO KOSOVO

707
0
SHARE

Nakon postizanja istorijskog sporazuma u Vašingtonu stvoren je izvanredan zamah za postizanje konačnog sporazuma između Kosova i Srbije, rekao predsednik tzv. Kosova

Predsednik Kosova Hašim Tači nakon održanog sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, danas u Briselu, izjavio je da ga je Lajčak upoznao sa ciljevima ovog procesa, kao i to da će se proces normalizacije odnosa između Kosova i Srbije završiti uzajamnim priznanjem, prenosi TV Kljan Kosova.

 

„Nakon postizanja istorijskog sporazuma o ekonomskoj normalizaciji, 4. septembra u Vašingtonu stvoren je izvanredan zamah za postizanje konačnog sporazuma između

Kosova i Srbije. Zahvalan sam na vodećoj i nezamenljivoj ulozi SAD u ovom procesu. Uloga SAD ostaje ključna za postizanje konačnog sporazuma o normalizaciji i uzajamnom priznavanju”, rekao je Tači.

Dodao je “takođe cenimo napore komesara EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslava Lajčaka, da postigne konačni sporazum”.

Tači je na sastanku u Briselu, kako je rekao “od Lajčaka obavešten o nameri posrednika da dovrši proces normalizacije odnosa između Kosova i Srbije konačnim sporazumom, koji podrazumeva uzajamno priznanje”.

“Stoga je potrebno da sve strane uključene u ovaj proces rade zajedno na postizanju konačnog mirovnog sporazuma“, rekao je Tači.

(Kosovoonlajn)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here