Home TEMA DANA „SVI BI UMRLI AKO TO POKUŠAJU“ DA LI JE OVO NOVI RUSKI...

„SVI BI UMRLI AKO TO POKUŠAJU“ DA LI JE OVO NOVI RUSKI CILJ? RUSI GRABE KA KLJUČNIM DELOVIMA JUGOZAPADA UKRAJINE, ALI SE SUOČAVAJU SA VELIKOM PREPREKOM!

376
0
SHARE

Da bi uopšte počela da razmišlja o proboju na zapad, Rusija bi prvo morala da iskoristi superiornost koju ima u vazdušnim i pomorskim snagama.

Potonuće raketne krstarice Moskva, vodećeg broda ruske crnomorske flote, ranije u aprilu

dovelo je do opreznijeg pristupa ruske mornarice, navodi Gorenburg. Umesto toga, Rusija polako potvrđuje svoju dominaciju u vazduhu.

– Letovi ruskih vazduhoplovnih snaga porasli su za 150 odsto tokom prošle nedelje, oko 300 ih je dnevno, a to će biti opasno za Ukrajince – rekao je Кreni-Evans.

Кonkretno, izgleda da je Rusija pojačala napade na ciljeve u i oko grada Odese na jugu zemlje. Ruski raketni napad u utorak uništio je most preko ušća Dnjestra zapadno od Odese, saopštili su ukrajinski zvaničnici. Takođe je bilo nekoliko raketnih napada na lučki grad u nedelju, od kojih je najmanje jedan doveo do civilnih žrtava.

Ovi udari bi mogli da budu deo šireg ruskog plana da se ukrajinske snage gurnu u manje

džepove i preseku njihove linije snabdevanja, što bi dovelo do dugotrajne nestašice hrane, municije i opreme za protivvazdušnu odbranu, kaže Кreni-Evans.

– Rusi su imali početne planove za Moldaviju. Ostavljaju ta vrata otvorena – rekao je Кreni-Evans.

Za Ukrajinu, uspešna odbrana od ruskog vojnog pritiska na jugu zavisiće od njene sposobnosti da apsorbuje ove vazdušne udare i da se ponovo grupiše.

Ako vojne vlasti u Кijevu mogu da zaštite svoje rezerve ljudstva i opreme i obezbede nastavak isporuke oružja iz zapadnih zemalja, možda bi mogle da razmišljaju o pokretanju kontranapada u narednim mesecima.

– Ali pre nego što uopšte počnu da razmišljaju o zauzimanju teritorije, moraju da prežive – rekao je Кreni-Evans.

(Mediji)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here