Home TEMA DANA SVET NA IVICI HAOSA: NATO BRODOVI UŠLI U CRNO MORE- RUSI REŠENI...

SVET NA IVICI HAOSA: NATO BRODOVI UŠLI U CRNO MORE- RUSI REŠENI DA IH POTOPE! OVO SE DEŠAVA..

2137
0
SHARE

Novinari kineskog izdanja Sohu skrenuli su pažnju na reakciju, koja nije sasvim uobičajena za Rusiju, na ulazak u Crno more ratnog broda NATO-a.

Snage Severnoatlantskog saveza nedavno su postale veoma aktivne u blizini ruskih granica. U arktičkom i crnomorskom regionu mogu se redovno posmatrati kretanja ratnih brodova ili letovi izviđačkih aviona.

Amerikanci su po pravilu najrevnosniji, ali njihovi saveznici s vremena na vreme podsete na sebe. Pre neki dan britanska mornarica se približila granicama Rusije.

“Britanski razarač Tip 45 neočekivano je upao u Crno more. Mornaričke i vazdušne snage ruske Crnomorske flote odmah su poslate da posmatraju njegove manevre”, kaže u članku Sohu.

Analizirajući temu sukoba Rusije i Zapada, kineski stručnjaci su primetili da  Sjedinjene Države i njihovi saveznici u NATO-u nisu ograničeni samo na približavanje ruskim obalama.

Prema Krimu često šalju izviđačke avione i bombardere koji su suočeni sa zadatkom „sondiranja“ ruskih protivvazdušno-odbrambenih sistema.

S tim u vezi, službenici Ruske Federacije moraju brzo da odgovore na dolazeću pretnju i primoraju protivnike da brzo napuste „dvorište“, pišu Kinezi.

Međutim, u slučaju tipa 45, Moskva je preduzela nestandardni korak. Nije demonstrirala svoju moć i primorala britanski razarač u beg.

Umesto toga, ruska vojska se ograničila samo na posmatranje broda Kraljevske mornarice.

Prema autorima članka, preduzimanjem takvog koraka Rusija je pokazala da je spremna da se okrene raznim opcijama za odvraćanje potencijalnog protivnika.

Analitičari smatraju da su Rusi prešli na strategiju bez upozorenja i da čekaju grešku NATO pripadnica d aim potope brodove.

Dakle, Rusi se neće baviti preventivom već ratnom odbrambenom taktikom i potapanjem neprijateljskih brodova. Čim neprijateljski brodovi uđu na rusku teritoriju biće potopljeni odmah posle upozorenja.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here