Home TEMA DANA „SVE TEŽA KRIZA- SPREMA SE ISKLJUČENJE RUSIJE IZ SVIH ORGANIZACIJA I IZBACIVANJE...

„SVE TEŽA KRIZA- SPREMA SE ISKLJUČENJE RUSIJE IZ SVIH ORGANIZACIJA I IZBACIVANJE IZ UN, A POSLE TOGA..“

385
0
SHARE

Na računu imamo, na računu građana, jer to je njihov račun, 156 milijardi dinara, što je

oko 1,4 milijarde evra, imamo novac zahvaljujući svemu onome što su građani učinili u prethodnom periodu. Kupujemo zlato koje takođe raste, tražio sam od Kineza čak i po nižoj ceni. Aposolutno nam je siguran bankarski sektor. Građani nemaju razloga za brigu, nikakvih problema nema.

Da ništa više ne proizvedemo, a setva nam je bila odlična, računajte da imamo dvostruko više od potreba Srbije. Odobrili smo Severnoj Makedoniji koliko su nam tražili pšenice i kukuruza da kupe. Uvek ćemo imati za region i za njihove potrebe. I za BiH i za CG i za Severnu Makedoniju – rekao je Vučić.

Srbija ima svega dovoljno

– Danas smo doneli mere da još nećemo ograničavati izvoz. Ograničićemo na 20 odsto od ukupne proizvodnje ukoliko za to bude potrebe. Što se naših potreba tiče, imaćemo voća i

povrća sasvim dovoljno, graška smo nešto morali da uvezemo, a ostalo, paradajz, krastavac, višenje, trešnje, svega imamo dovoljno. Mleko u prahu vam je sada kao nekada respiratori. Potpišete ugovor, a ne znate da li će da vam stigne. Svega ostalog imamo dovoljno, šećera, ulja, svega – rekao je Vučić.

O ratu u Ukrajini

– Formirali smo tim za slanje pomoći Ukrajini. Takođe i za prihvat izbeglica, za ranjene i povređene. Republika Srbija neće učestvovati u izvozu oružja u ratom zahvaćene sukobe. To je naša politika, drugačija od nekih drugih, ali mi smatramo da je odgovorna. Čuvaćemo i mir u regionu.

Međunarodno pravo

– Međunarodno pravo postaje oksimoron u svetu. Niko ga nigde ne poštuje, svi su licemerni do te mere da… Možemo da kažemo da poštuje Srbija i još dve tri zemlje. Koga briga za Međunarodno pravo sem nas malih koji u njemu vidimo spas.

Odgovor novinaru N1 na pitanje da li će Srbija nacionalizovati NIS i da li je bilo pritisaka EU zvaničnika.

– Izbegavaćemo nacionalizaciju i sve ono što drugi rade. Ne želimo da otimamo ono što pripada Ruskoj Federaciji, ali ćemo pratiti situaciju. Naša rafinerija radi 24/7, perfektno. Ne podnosim meru nacionalizacije i otimanja. Možete li ikada da budete pristojni i da me saslušate. Četiri pitanja sam saslušao i nikada nisam izbegavao. U ovom trenutku imamo dobru saradnju sa NIS. Ukoliko bi došlo do poremećaja, naravno da bismo našli rešenje u kojem nikako ne bi bili povređeni interesi naših ruskih partnera. Ursula Fon Der Lajen je jedna veoma pristojna žena, i nije mi spominjala status kandidata za prijem u EU i bilo kakve pritiske. To rade drugi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here