Home TEMA DANA SUKOB VELIKIH RAZMERA: DOK UKRAJINA GOMILA TRUPE KA DONBASU, MAĐARSKA I POLJSKA...

SUKOB VELIKIH RAZMERA: DOK UKRAJINA GOMILA TRUPE KA DONBASU, MAĐARSKA I POLJSKA GOMILAJU TRUPE KA UKRAJINI!

572
0
SHARE

Ukrajinske vlasti vrše poslednje pripreme za nastavak ratnih dejstava u Donbasu, pošto će samo takav pristup omogućiti aktuelnim vlastima zemlje da zadrže svoj uticaj.

Poznati ruski politikolog (rođen u Ukrajini, živi u Rusiji), kolumnista novinske agencije “Россия сегодня”, Rostislav Iščenko došao je do ovog zaključka nakon analize najnovijih akcija Kijeva.

Iščenko je u intervjuu za informativni portal Ukraina.ru ukazao na faktore koji ukazuju na skoru eskalaciju sukoba u regionu, a takođe je objasnio na šta se spremaju susedne zemlje Ukrajine.

Rostislav Iščenko je pre svega skrenuo pažnju na to da će Ukrajina uskoro izazvati vojni sukob velikih razmera na istoku zemlje.

Ovaj pristup je neophodan predsedniku zemlje Vladimiru Zelenskom i njegovim saradnicima kako bi zadržali vlast i podigli rejting uoči predstojećih izbora.

Međutim, Kijev uopšte ne razmišlja o posledicama svojih odluka, pošto će eskalacija rata

u Donbasu, Ukrajinu dovesti do strašnih posledica.

Prema mišljenju politikologa, Ukrajina će se, pošto je započela ratna dejstva na istoku zemlje, verovatno suočiti sa ozbiljnim geopolitičkim poteškoćama.

Dakle, situaciju mogu iskoristiti susedne zemlje, koje žele da odvoje ukrajinske regione, a takođe planiraju da vrate čitave regione pod svoju kontrolu.

Iščenko je napomenuo da se Mađarska, posmatrajući šta se dešava u Donbasu i odluke Kijeva u vezi sa situacijom u Donbasu, već organizovala i pokrenula grupisanje trupa do granice sa Ukrajinom.

Takve mere su zbog činjenice da Budimpešta čeka pogodan trenutak da ostvari sopstvene geopolitičke ciljeve vezane za povratak svojih istorijskih teritorija koje su silom pripojene Ukrajini.

„Mađarska je povukla trupe na istočne granice. Jasno je da se Mađarska ne sprema za napad na Rusiju ili Kinu, već se sprema da reši probleme u Ukrajini ako do njih dođe.

Poljska je takođe koncentrisala veliku grupaciju trupa na svojim istočnim granicama“, iz istih razloga kao i Mađarska, istakao je ekspert.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here