Home TEMA DANA STRELKOV: Ulazak specijalnog američkog bataljona u Rumuniju, veoma opasan za Rusiju! OVO...

STRELKOV: Ulazak specijalnog američkog bataljona u Rumuniju, veoma opasan za Rusiju! OVO SE DEŠAVA..

333
0
SHARE

Bivši ministar odbrane DNR Igor Girkin (Strelkov) prokomentarisao je reči rumunskog predsednika Klausa Johanisa koji je odobrio ulazak u zemlju američkog Strajker bataljona i borbene jedinice F-35.

Prema njegovim rečima, svrha uvođenja trupa treba da bude vojni poraz Rusije u Ukrajini i njena umešanost u rat protiv Kine.

Uopšte ne sumnjam, ni malo. Oni planiraju ofanzivu,  i ne samo u Pridnjestrovlju, planiraju da unište celu Rusku Federaciju “, rekao je Strelkov.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Prema njegovim rečima, NATO očekuje da nanese vojni poraz Rusiji u Ukrajini i da kao rezultat tog poraza izazove državni udar i upotrebi Rusiju protiv Kine „na isti način na koji se Ukrajina sada koristi“.

Same akcije u Ukrajini, prema rečima Strelkova, počele su „na sugestiju“ okruženja ruskog predsednika, čiji su pripadnici u početku bili upoznati sa planovima NATO-a.

To može ukazivati na postojanje zavere za uništenje „uslovno patriotske“ grupe u Kremlju i nameru da se postigne delimični kolaps Rusije gubitkom oko trećine ruskih teritorija.

Ranije je rumunski predsednik Klaus Johanis obavestio parlament da će američki Strajker bataljon biti poslat u zemlju da obavlja odbrambene zadatke NATO-a.

On je dodao i da čeka dolazak odreda lovaca F-35 kako bi se obezbedilo jačanje PVO sposobnosti Severnoatlantske alijanse.

Kako se navodi u pismu rumunskog lidera, odluka je povezana sa „masovnim jačanjem ruskog vojnog prisustva u blizini Ukrajine i u crnomorskom regionu“.

Johanis je napomenuo da je nakon analize NATO-ove bezbednosne situacije u regionu prihvatio odluku koju je predložio premijer zemlje. Takođe je održao preliminarne konsultacije sa Vrhovnim savetom narodne odbrane.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here