Home TEMA DANA ŠTA ON TO ZNA? DIREKTOR SZO UPOZORAVA: NAJGORE TEK DOLAZI! TO JE...

ŠTA ON TO ZNA? DIREKTOR SZO UPOZORAVA: NAJGORE TEK DOLAZI! TO JE VIRUS KOJI MNOGI JOŠ NE RAZUMEJU

1276
0
SHARE

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus izjavio je da SZO ništa ne skriva od SAD i drugih zemljama, kada je reč o pandemiji virusa korona.

On je podsetio da organizacija usko sarađuje sa stručnjacima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, što znači da SAD dobijaju sve informacije.

„SZO nema tajni, jer je reč o ljudskim životima“, rekao je generalni direktor, koji je tom prilikom visoko ocenio saradnju sa američkim stručnjacima.Prema njegovim rečima, Svetska zdravstvena organizacija ništa nije skrivala od prvog dana.

„Amerikanci rade sa nama i zato je potpuno normalno da oni pričaju o tome šta rade“, istakao je Gebrejesus.

On je dodao da je SZO otvorena i da ništa ne skriva, kao i da se to ne odnosi samo na Sjedinjene Američke Države, nego i na druge zemlje.

„Želimo da sve zemlje što pre dobiju iste informacije, jer im to pomaže da se efikasno i brzo pripreme za borbu protiv opasne bolesti“, rekao je Gebrejesus.On je naglasio da saradnja SZO i američkog Centra za kontolu i prevenciju bolesti ne znači da oni imaju neke privilegije, jer je SZO otvorena i deli informacije sa svima.

Ublažavanje restriktivnih mera “nije kraj epidemije u bilo kojoj zemlji, već samo početak naredne faze”, rekao je direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus tokom onlajn sastanka ministara zdravlja zemalja članica G20.

“Verujte nam, najgore je tek pre nama”, upozorio je Gebrejesus. “Sprečimo tu tragediju. To je virus koji mnogi još ne razumeju.”

Direktor SZO je takođe upozorio vlade da ne žure sa povratkom na uobičajen način života i da je ključno da je reč o “procesu koji se odvija u fazama”.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp izjavio da Vašington obustavlja finansiranje SZO. Kako je rekao, transakcije se neće obavljati dok se ne „preispita uloga organizacije u skrivanju podataka o širenju virusa korona“.

(sputniknews/Glas Amerike)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here