Home TEMA DANA „SPREMNI SMO ZA POSLEDICE“: SRPSKA VRAĆA VOJSKU I GRANICE, UKIDA PRISTUP BOŠNJAČKIM...

„SPREMNI SMO ZA POSLEDICE“: SRPSKA VRAĆA VOJSKU I GRANICE, UKIDA PRISTUP BOŠNJAČKIM SNAGAMA!

229
0
SHARE

Dodik je rekao da se nekad dođe do trenutka u kojem se mora imati karakter i ponos, i

reći svim novim političarima da su zablude oko stranaca toliko velike i da od njih ne dolazi ništa korektno.

„Neće se ponašati prema nama kao ravnopravnim sagovornicima, uvek će se smatrati da smo ljudi niže vrednosti, da upravljaju nama“, rekao je Dodik, navodeći da sa Amerikancima nikada nije pričao o američkom uređenju, ali jeste o problemima u BiH.

Dodik je rekao da su velike sile uvek bile prisutne u rešenjima na ovim prostorima i da ne veruje u priče američkog bivšeg i sadašnjeg predsednika da se Amerika neće mešati u unutrašnje stvari drugih zemalja, jer šalju razne „pse rata“ koji isto rade.

Dodik je istakao da je došao trenutak kada se mora promovisati ova ideja Republike Srpske i da se dobije razumevanje da Srpska ima pravo na ustavnu poziciju i ništa neće raditi što nije u skladu sa Ustavom BiH.

Da je Tramp ostao, slavili bismo nezavisnost

Dodik je rekao da je Srpska to ranije najavila kroz politiku borbu „ne za duh, nego slovo Dejtona“, najavljujući vreme, u kojem će se vratiti „slovo ustava“, te dodao da i dalje rizikuje da će neko pomisliti da on nije svestan konteksta i snage Amerikanaca, Evropljana…

„Treba nam jaka podrška za tu ideju, nikad više Srpska nije imala saveznika i razumevanja za svoju poziciju i to baš u svetu odakle dolaze osporavanja, da je kojim slučajem Donald Tramp nastavio svoj predsednički mandat, mislim da bi u ovoj godini obeležili godinu naše nezavisnosti, ali eto nije, ovo je neki mali zastoj, ali put je nezaustavljiv“; rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Srpska u ovom trenutku, kada bi hipotetički bila nezavisna, nema nijedan problem da nastavi dalje, jer ima stabilan budžet, institucije, pripremljene zakone, za koje čeka kada će doneti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here