Home TEMA DANA ŠOKANTNO OTKRIĆE DR PAVIĆA: VUČIĆ NAPRAVIO PREOKRET, OKREĆE SE ISTOKU- ZAPAD SPREMA...

ŠOKANTNO OTKRIĆE DR PAVIĆA: VUČIĆ NAPRAVIO PREOKRET, OKREĆE SE ISTOKU- ZAPAD SPREMA UDAR (VIDEO)

901
0
SHARE

Cenjeni srpski politički analitičar Aleksandar Pavić, inače poznat kao kritičar vlasti, u ovom šokantnom izlaganju daće analizu preokreta Vučića od Zapada ka Kini i Rusiji, koja će vam izazvati nevericu, a sve prenosi nezavisni portal Borba.info.

Međutim, Pavić će vam dokumentovano i vrlo sugestivno objasniti šta se to dogodilo kod Vučića i koja zapadna služba želi da ga ukoloni.

Sjedinjene američke države se nalaze u ubrzanom padu, a ovolika podeljenost u njoj nije bila od Američkog građanskog rata – smatra politikolog Aleksandar Pavić.

Pavić smatra da Amerika ide u pravcu opadanja koje više ne može da se zaustavi. On objašnjava da će sredinom ovoga veka belci postati manjina u SAD, da rasne tenzije u zemlji rastu, a da je pad ekonomije usled korone samo pogrošao i onako zapaljivu situaciju u zemlji.

– Federne rezerve stvaraju više dolara nego ikad u svojoj istoriji i to nema izgleda uskoro da stane – objašnjava on.

Pavić dodaje da istovremeno Kina prestiže ekonomski SAD, a Rusija je prestiže u strateškom naoružanju.

Pavić dalje objašnjava da je SAD osim ekonomske i vojne moći izgubila i “meku moć” mešanja u tuđe unutrašnje poslove.

On postavlja pitanje kako će posle ovoga SAD držati demokratske lekcije Kini zbog Hong Konga i postupanja policije kada se na ulicama SAD dešava gore policijsko nasilje.

– Ovakva podela u SAD nije vladala od Američkog građanskog rata. Po meni je ovo i dublja podela jer SAD više nisu bela hrišćanska nacija, objašnjava Pavić.

On navodi da su novembarski izbori u SAD tačka rizika i da mogu biti povod za još jače sukobe u zemlji.

Pavić u emisiji govori i o sukobu Trampa sa dubokom državom, najvećim Trampovim greškama, odnosima Rusije i Kine, stanju u EU, Crnoj Gori ali i međunarodnoj poziciji Srbije nakon jačeg povezivanja sa Kinom.

O Evropskoj Uniji Pavić nema ništa pozitivno da kaže osim da je to projekat koji je gotovo umro, i više nema moć ni sama sebi da pomogne a naročito ne nekim novim državama.

Sada se vidi na korona epidemiji da EU nikome nije mogla da pomogne i da su se njene članice zatvorile i same sebi pomagale.

Na ovom primeru stvari su ogoljene i očigledno je da EU treba samo Nemačkoj koja nikad nije ugasila imperijalne ambicije.

U Crnoj Gori se dešavaju čudne stvari i Milo Đukanović nije onaj koji je vladao 30 godina, očigledno je da ga je neko naređenjem gurnuo u projekat otimanja SPC i njene imovine.

Milo je strana marioneta i sa njim komanduju kako hoće. On ne može da napravi kompromis jer će to biti poraz od kojeg se nikad neće oporaviti. Njegov zadatak je da napravi pritisak na Srbiju.

Pavić koji je uvek bio žestoka opozicija i kritičar Aleksandra Vučića, ovom prilikom tvrdi da je Srbija pored Rusije i Belorusija jedina nepokorena zemlja u Evropi pored svih stranih službi instaliranih posle 5. oktobra.

Pošto nam stalno ispostavljaju neke zahteve to znači da mi nismo dali ono što nam traže.

Vučić je u prvoj polovini svog mandata bio spreman sve zahteve da ispuni ali se to nije desilo zbog narod aSrbije, a onda su se promenile geopolitičke okolnosti i Vučić se okrenui Istoku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here