Home MAGAZIN NA ULICAMA VAŠINGTONA VOJSKA BEZ OBELEŽJA! OVO SE U AMERICI NIKAD NIJE...

NA ULICAMA VAŠINGTONA VOJSKA BEZ OBELEŽJA! OVO SE U AMERICI NIKAD NIJE DESILO- SPREMA SE BRUTALAN OBRAČUN SA DEMONSTRANTIMA?!

746
0
SHARE

Stanovnici Vašingtona postaju sve nervozniji zbog iznenadnog prisustva pripadnika snaga bezbednosti bez obeležja, koji ne žele da se indentifikuju na upit građana i novinara, a koji su raspoređeni na ulicama glavnog grada SAD-a, dok se protesti nastavljaju.

Video snimci i fotografije tajanstvenih i teško naoružanih pripadnika snaga bezbednosti već danima se vrte na društvenim mrežama, pri čemu su mnogi koji su ih sreli saopštili da odbijaju da kažu za koju državnu agenciju rade.

Anonimnost pripadnika snaga bezbednosti navela je neke da pomisle da liče na naoružane „plaćenike“, a ne na zaposlene u Vladi. Jedan stanovnik Vašingtona na Tviteru je saopštio da se glavni grad zemlje oseća kao da je „pod nekom vrstom vojne okupacije“.

Jedan video snimak objavljen danas pokazuje gorostasne muškarace bez ikakvih identifikacionih oznaka koji stoje pored Bele kuće. „Odbili su da nam kažu ko su“, naveo je tviteraš koji je objavio snimak.

Neki od njih su se identifikovali kao „odelenje za pravdu“, kako je saopštio novinar „Madr Džonsa“.

Ispostavilo se da su bar neki od njih zatvorski policajci koje je Federalni biro za zatvorsku službu poslao na zahtev generalnog tužioca Vilijama Bara, prenosi En-Bi-Si. U saopštenju se navodi da su službenici neoznačeni jer „služe široj misiji“.

Demonstranti koji protestuju zbog policijske brutalnosti zabrinuti su ako bi bilo ko od pripadnika snaga bezbednosti povredio nekoga ili počinio neko krivično delo tokom patroliranja glavnim gradom, da ne bi bilo načina da se identifikuju.

Čini se da Vašington nije jedino mesto na kome su se pojavili pripadnici snaga bezbednosti bez obeležja. Mnogi korisnici Tvitera navode o neidentifikovanim snagama bezbednosti na protestima u Filadelfiji.

– Kako iko da bude siguran da li se radi o pravom policajcu – navodi se u jednom tvitu kao odgovor na fotografiju čoveka obučenog u crno sa palicom u ruci tokom protesta u Filadelfiji.

Pogledajte video:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here