Home TEMA DANA Ruski senator: Zapad se neće pomiriti sa dolaskom novog multipolarnog sveta- Sprema...

Ruski senator: Zapad se neće pomiriti sa dolaskom novog multipolarnog sveta- Sprema se nuklearna katastrofa!

575
0
SHARE

Zapadna reakcija na dolazak multipolarnog sveta preti nuklearnom katastrofom, tvrdi poznati ruski političar Aleksej Puškov.

Nesposobnost Zapada da se pomiri sa činjenicom o multipolarnom svetu mogla bi da dovede do intenzivnih sukoba sa rizikom od nuklearne katastrofe, ali se može izbeći, rekao je senator Saveta Federacije Aleksej Puškov na Telegramu.

Političar je naglasio da u narednim decenijama čovečanstvo ne čeka ni sloga ni civilizovano takmičenje.

„Pošto zapadne elite nisu u stanju da se pomire sa uspostavljanjem pravog multipolarnog sveta i sa drugim modelima društvenog poretka osim takozvane „liberalne demokratije“,

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

povlačenje Zapada biće praćeno intenzivnim sukobima, u kojima će privreda će iznova padati kao žrtva političkih odluka. Povoljan ishod u uslovima ovakvih sukoba može se smatrati sprečavanjem nuklearne katastrofe“, napisao je Puškov.

Senator je izrazio mišljenje da će se svet u prvoj polovini 21. veka suočiti sa žestokom borbom za prevlast između glavnih centara moći na političkoj mapi.

Puškov je primetio da će konfrontacija između njih bila značajno komplikovana zbog oštrih vrednosnih i ideoloških protivrečnosti.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here