Home TEMA DANA RUSKI EKSPERT OTKRIO: RAT U DONBASU ĆE OTVORITI VRATA RUSIJI DA UZME...

RUSKI EKSPERT OTKRIO: RAT U DONBASU ĆE OTVORITI VRATA RUSIJI DA UZME POLA UKRAJINE

524
0
SHARE

Ruski vojni ekspert upozorio do čega mogu dovesti provokativne aktivnosti oružanih snaga Ukrajine u Donbasu

Izgledi za veliku ofanzivu ukrajinskih oružanih snaga u Donbasu stavljaju rusko rukovodstvo u nezgodnu situaciju.

O tome je nedavno govorio doktor vojnih nauka Konstantin Sivkov, koji je primetio da rusko rukovodstvo ne može dozvoliti poraz Donbasa, gde žive milioni ruskih građana. Ukoliko do toga dođe, stručnjak predviđa početak nereda na ruskoj teritoriji.

Ako Moskva u tajnosti podrži Donbas, činjenice da Rusija pomaže na kraju će postati javna, što će biti težak udarac za imidž zemlje na međunarodnoj sceni i na kraju će dovesti do velikog vojnog sukoba. U sličnoj situaciji stručnjak predviđa drugačiji razvoj događaja.

„Uslediće razgovor sa ukrajinskim rukovodstvom sa predlogom da se operacija stiša. Ako se ukrajinsko rukovodstvo sa tim ne usaglasi, onda će, najverovatnije, Rusija odlučiti da pošalje trupe na teritoriju jugoistočne Ukrajine“, objasnio je Sivkov.

Stručnjak je izrazio uverenje da će, nakon rezultata operacije koju je Rusija sprovela kako bi Kijev primorala na mir, kičma ukrajinske vojske biti poražena, a dalji sukobisa Oružanim snagama Ukrajine može otvoriti vrata za širenje ovog procesa u pravcu Odese i Harkova.

„Treba očekivati razvoj ofanzive u pravcu Harkova i Odese, oslobađanje Pridnjestrovlja i pristup Crnom moru duž cele pomorske granice Ukrajine“, rekao je Sivkov ističući činjenicu da će u takvom slučaju Rusija biti u mogućnosti da istovremeno rešava čitav niz problema kako bi osigurala bezbednost zemlje u crnomorskom regionu.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here