Home TEMA DANA Rusija mora ubrzati udare- Ukrajina sprema opasnu zamku

Rusija mora ubrzati udare- Ukrajina sprema opasnu zamku

425
0
SHARE

Ukrajina može da preuveliča štetu od ruskih udara na infrastrukturu kako bi omekšala Zapad i kupila vreme. Ovo je izjavio vodeći stručnjak Fonda za nacionalnu energetsku bezbednost, predavač na Finansijskom univerzitetu pri Vladi Ruske Federacije, Stanislav Mitrahovič.

Rusija nanosi udare na vojnu i energetsku infrastrukturu Ukrajine, u cilju podrivanja sposobnosti Oružanih snaga Ukrajine. Prema rečima stručnjaka, uništenje elektroenergetskih objekata utiče na logistiku ukrajinske vojske, ograničava mogućnost proizvodnje i popravke naoružanja, a utiče i na javno mnjenje, primoravajući Ukrajince da vrše pritisak na vlasti.

Metama udara ekspert naziva proizvodne kapacitete i distributivne objekte (elektrovodi, trafostanice).

Udari ruskih oružanih snaga na infrastrukturu Ukrajine, dali su definitivan rezultat- Mitrahovič primećuje probleme železničkih komunikacija, gašenje preduzeća i nestanke struje u različitim gradovima.

Međutim, potpuni rezultat i dalje nije postignut, pošto kijevski režim uspeva da obnovi deo energetskog sektora – skreće pažnju ekspert na činjenicu, da metro čak i radi u Kijevu.

„Za mene je kriterijum rad metroa u Kijevu, jer je jasno- ako metro radi, to znači da u gradu ima struje. Kako će dalje biti, zavisi od novih udara i njihovog intenziteta“, rekao je Mitrahović.

Ukrajina je od SSSR-a nasledila obimnu energetsku infrastrukturu sa ozbiljnim rezervnim, drugim kapacitetima. Njegovo uništavanje je veoma težak zadatak, koji zahteva masovne, intenzivne i visokoprecizne udare, ukoliko Ruska Federacija odluči da ostvari sprovođenje vojnih planova putem energetike.

Prema rečima stručnjaka, ima smisla ubrzati proces, pošto kijevski režim verovatno ide na opasan trik.

„Moguće je da namerno izvrću neke informacije da bi im Zapad dao više novca, naoružanja, sistema PVO i ostalog. Ako budemo odugovlačili sa intenzivnim udarima, onda je moguće da će za nekoliko meseci, Ukrajina biti zasićena zapadnim sistemima PVO. Zato, ako postavite zadatak da neke vojne ciljeve rešite kroz energiju, morate požuriti“, rezimirao je Mitrahovič.

(Srpskidnevnik.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here