Home TEMA DANA RASKOL U NOVOJ VLASTI! OTKRIVA SE DA JE KRIVOKAPIĆ MILOV ČOVEK- SUKOB...

RASKOL U NOVOJ VLASTI! OTKRIVA SE DA JE KRIVOKAPIĆ MILOV ČOVEK- SUKOB SA SRPSKIM LIDERIMA!

731
0
SHARE

Sukob mandatara za sastav nove Vlade u Crnoj Gori Zdravka Krivokapić i lidera Demokratskog fronta kulminirao je dva meseca nakon izborne pobede.

Lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić reagovao je na najnovije izjave Krivokapića nazvavši nastup mandatara neprijateljskim i poručio da, što se njega tiče „ništa više nije isto“.

Krivokapić je u intervjuu „Nedeljniku“, govoreći o sastavu buduće vlade Crne Gore, ocenio da bi ona imala „niži nivo reputacije“ ako bi u njoj bili politički lideri – Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević.

„To bi bila vlada koja ne bi bila svesrdno prihvaćena od relevantnih međunarodnih institucija. A zašto je priča o liderima toliko bitna? Svi u Crnoj Gori znaju da me Andrija Mandić sigurno nije postavio za nosioca liste. Ja nemam nikakvu obavezu ni prema jednom političkom lideru, niti prema bilo kome. Nemam bilo kakvu vezu sa bilo kojim tajkunima, kako oni to svesrdno žele da prikažu. Ono što je tačno jeste da su se oni viđali sa tim ljudima koje oni predstavljaju kao tajkune. Ja nisam“, rekao je Krivokapić.

On je dodao da je Crnoj Gori sada potrebna kompetentna i timski jaka vlada jer „problemi su u Crnoj Gori toliki da ne mogu da se rešavaju ljudima koji nisu stručni za to“.

Mandić je, pak, naveo da je „Krivokapić došao na čelo liste koalicije kao predlog ovdašnje više crkvene jerarhije“ i da se on sa prvog povukao na poslednje mesto.

„To je bio i uslov da oni podrže našu listu na izborima. Ako želite našu podršku, rekli su mi tada i vladika Joanikije i pop Perović, ovog melemnog verujućeg čoveka treba da

prihvatite na prvo mesto vaše koalicione liste. Iako su postojale glasine da je osnivač Monitora, kao i član udruženja profesora pod dirigentskom palicom Miodraga-Miška Perovića koje se zalagalo za razbijanje državne zajednice sa Srbijom, mi u to nismo

poverovali, pa sam prihvatio njihovu sugestiju i sa prvog mesta, koje po pravilu pripada predsedniku najjače stranke koalicije, otišao na poslednje. To sam uradio jer sam, za razliku od mnogih, bio siguran u pobedu. Tom mojom odlukom nisu bili zadovoljni mnogi u NSD-u, a posebno naši koalicioni partneri u DF-u“,  saopštio je Mandić.

Kako je istakao, Krivokapić ih sada „ne poznaje“ jer „nije pojeo vreću soli sa njim“. Mandić ističe da mandataru to nije smetalo da kao osoba potpuno nepoznata javnosti bude prvi na njihovoj listi.

„Da li on tako lako prihvata svakog „ko mu može valjati“? Dobronamerni ljudi su nas uveravali da je Krivokapić glasač DPS-a, ali smo mi izabrali da ipak više verujemo našem

sveštenstvu, koje nam ga je toplo preporučilo. Inače, ponovo istine radi, ja toga čoveka nisam poznavao, iako se radi o nekome ko ima gotovo 63 godine i nikada nije u ovih dvadeset godina, od kada se ja aktivno bavim politikom, kritikovao DPS i predsednika te stranke. Međutim, nakon njegovog javnog priznanja u intervjuu “Nedeljniku” da nije glasao opoziciju do ovih izbora, mnoge stvari su jasnije, tako da, što se mene tiče, ništa više nije isto“, dodaje Mandić.

Krivokapić je ranije rekao da nije lično poznavao Mandića, Kneževića i Medojevića.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here