Home TEMA DANA PRVA ŽENA OLIVERA IVANOVIĆA U INTERVJUU: ZATAŠKAVAJU SLUČAJ, A ZNAJU SVE..

PRVA ŽENA OLIVERA IVANOVIĆA U INTERVJUU: ZATAŠKAVAJU SLUČAJ, A ZNAJU SVE..

863
0
SHARE

Postala sam deo porodice Ivanović davne ’82. godine, kada sam se udala za Olivera. U braku smo dobili tri sina, koji su sada odrasli ljudi. Kada sam pre 38 godina postala deo porodice Ivanović, bila sam zadivljena slogom koja vlada među njima i kako je nemoguće okrenuti jedne protiv drugih. I sama potičem iz porodice u kojoj se neguje duh zajedništva, poštenja i odanosti, pa smo tako i Oliver i ja vaspitavali našu decu. Verujte, tako je i dan danas, ta sloga među braćom i sestrama u porodici Ivanović je neverovatna, svi dišu kao jedno. Stav porodice Ivanović je da se nikada ne komentarišu izjave Milene Popović.

Da li se ikad saznalo ko stoji iza sramotnog spota koji je objavljen na TV Most, a onda i na TV Pink?

Nikakva saznanja nemam o tome. Upravo ta činjenica da to ne znamo ni dan danas, a predstavlja lako proverljiv podatak, jer urednici i jedne i druge televizije znaju ko im je naložio emitovanje tih monstruoznih spotova, nam govori da ne postoji spremnost da se rasvetle svi događaji u vezi sa ubistvom Olivera.

Mnogi politički protivnici Olivera iznosili su uvrede na njegov račun, među kojima je i Marko Đurić, da bi posle ubistva o njemu govorili kao o čoveku koji se borio za srpske interese. Kako se dogodio taj preokret?

Verujte i meni nije jasno zašto je to radio čovek koji je bio direktor Kancelarije za KiM, čija je obaveza da na toj funkciji vodi računao o jedinstvu srpskog naroda. Sada je valjda svima jasno koliko je opasna ta skandalozna kampanja koja je vođena protiv Olivera, a čiji deo je bio i Marko Đurić. Posle svega nije čak ni došao da mu oda počast na mestu gde je ubijen, a ja verujem da mu je to bila dužnost.

Posle ubistva Olivera Ivanovića, kamenovana je kuća vaše majke. Tada ste rekli da to nije slučajno. Da li je bilo sličnih napada kasnije?

Kamenovanje kuće moje majke je bilo brzo nakon Oliverovog ubistva. Zanimljivo da na pitanja novinara o tom događaju, Marko Đurić nije imao nikakve informacije i da je slučaj zataškan. Lično mislim da je to bio ishitren pokušaj zastrašivanja.

Nakon ovog incidenta nije bilo više sličnih napada. Bar do sada. Specijalni tužilac Sulj Hodža je ubistvo i kamenovanje kuće moje majke, koja se nalazi u neposrednoj blizini mesta gde je Oliver ubijen, smatrao događajem koji ima međusobnu povezanost na neki način sa ubistvom, pa je zato to objedinio u jedan predmet.

Kako vi i vaši sinovi danas živite? Da li vam je neko nudio pomoć?

Moja deca i ja živimo skromno. Ja živim i radim u Mitrovici. Deca su u Beogradu. Najmlađi i najstariji su podstanari, a srednji je zasnovao porodicu i živi u svom stanu. Imam troje unučadi, dve unuke koje su imale priliku da ih deda Olje nosi u naručju, a maleni unuk je rođen kasnije. Njih dve, kao sada prave devojčice redovno pale sveće dedi na grobu. Najvažnije mi je da budemo zdravi, složni i živimo pošteno i časno, baš kako se živelo u kućama Oliverovih i mojih roditelja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here