Home TEMA DANA PRVA ŽENA OLIVERA IVANOVIĆA U INTERVJUU: ZATAŠKAVAJU SLUČAJ, A ZNAJU SVE..

PRVA ŽENA OLIVERA IVANOVIĆA U INTERVJUU: ZATAŠKAVAJU SLUČAJ, A ZNAJU SVE..

844
0
SHARE

“Moj lični utisak je da i Beograd i Priština i međunarodna zajednica znaju sve o ubistvu Olivera, ali iz njima znanih razloga zataškavaju slučaj.

Čini mi se kao da žele da njegovo ubistvo ode u zaborav i da se nikad ne otkrije ko je nalogodavac, kao i u slučaju ubistva Zorana Đinđića”, navodi u pisanom intervjuu za Nova.rs Marina Ivanović, prva žena Olivera Ivanovića.

Nedavno je paljenjem hiljadu sveća u Beogradu i Severnoj Mitrovici obeleženo hiljadu dana od ubistva Olivera Ivanovića, a do danas nije otkriveno ko je pucao niti ko je naložio taj zločin. Srpsko tužilaštvo istragu nije pomerilo sa početka, dok je sud u Prištini vratio optužnicu na popravni.

Šta mislite, zašto ni posle skoro tri godine ne znamo ko su izvršitelji i nalogodavci ubistva? Miroslav Ivanović izjavio je da očigledno postoji zainteresovanost da se Oliverovo ubistvo ne reši. Kakav je vaš utisak?

Potpuno se slažem sa mišljenjem Oliverovog brata Miroslava. Primetna je nezainteresovanost. Oba tužilaštva se jednako ponašaju, i srpsko i kosovsko. Imam utisak kao da ne žele da se slučaj reši. Pitam se da li međunarodna zajednica ima nekog udela u radu tužilastva. Kao što je bilo i simptomatično i ono apsurdno Oliverovo hapšenje od strane Euleksa i nakaradna nedokazana optužba, zbog koje su ga godinama držali u pritvoru. I tada je bilo, a naročito sada, očigledno da je on smetao nekome, pa su pokušali na sve načine da ga sklone sa političke scene. Nažalost, uspeli su.

Znamo da su u Prištini saslušavani članovi Oliverove porodice. Da li ste i vi davali iskaz?

Odazvala sam se svim pozivima nadležnih organa iz Mitrovice i iz Prištine. Dala sam iskaz i specijalnom tužiocu Sulj Hodži u Prištini u vezi sa mojim saznanjima oko Oliverovog ubistva.

Da li vi slutite ili znate ko je ubio Olivera?

Naravno da imam neke svoje sumnje kada poslažem ceo mozaik događaja, ali ne želim da spekulišem. Takve odgovore ipak svi mi očekujemo od nadležnih organa, kojima je to posao i obaveza.

Pre ubistva je govorio da je prijavljivao pretnje svima – i međunarodnoj zajednici i KFOR-u i tužiocima, ali i rukovodstvu Srbije. Da li je vama poznato ko mu je pretio?

Oliver i ja smo najčešće razgovarali o našoj deci i svakodnevnom životu. Nikada mi nije pričao o tome ko mu preti, jer se trudio na sve načine da porodicu zaštiti od toga.

Slučaj prate razne kontroverze, a jedan od osumnjičenih za organizovanje ubistva, prema tvrdnjama tužilštva u Prištini, Milan Radoičić pobegao je u centralnu Srbiju, gde ima zaštitu države. Verujete li da je on umešan u ubistvo?

Činjenica je da je Oliver za života javno govorio u svojim intervjuima o kriminogenim grupama i njihovim vođama na Severu. Sve informacije o umešanosti M.R. u njegovo ubistvo smo dobili preko srpskih i kosovskih medija. Imam pravo da sumnjam ali ne želim da nagađam. Ponovo naglašavam, odgovor na to pitanje porodica očekuje od nadležnih organa.

Sumnjate li vi da vlast u Beogradu nešto krije oko ubistva Olivera?

Moj lični utisak je da i Beograd i Priština i međunarodna zajednica znaju sve o ubistvu, ali iz njima znanih razloga zataškavaju slučaj. Čini mi se kao da žele da njegovo ubistvo ode u zaborav i da se nikad ne otkrije ko je nalogodavac, kao i u slučaju ubistva Zorana Đinđića. Porodica to neće dozvoliti.

Utisak je da je porodica podeljena – sinovi, braća i bratanac sumnjaju u dobre namere vlasti, a Milena Popović u izjavama za medije navodi da opozicija zloupotrebljava ubistvo Olivera. Ko ga zloupotrebljava?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here