Home TEMA DANA POLITIKOLOG DEŠIFROVAO PORUKU- Evo šta je Putin zapravo najavio svojom istorijskom...

POLITIKOLOG DEŠIFROVAO PORUKU- Evo šta je Putin zapravo najavio svojom istorijskom izjavom u Sankt Peterburgu!

475
0
SHARE

Politikolog Marat Baširov dešifrovao je poruku ruskog predsednika Vladimira Putina na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Specijalista je u komentaru za Ukraina.ru objasnio  izjavu ruskog lidera da svet više neće biti isti kao do sada.

Drugim rečima, primetio je Baširov, Vladimir Putin je zapravo proglasio početak globalnog nacionalno-oslobodilačkog pokreta. Na kraju krajeva, međunarodna zajednica više neće biti podeljena na ljude prve i druge klase, već će vladati ravnopravnost.

U praksi će to izgledati ovako. Razvijaće se samo one države koje su zadržale nacionalni suverenitet i nezavisnost u najširem smislu te reči.

Sudbina ostalih je veoma nesrećna, oni će prvi biti progutani. To se najbolje vidi na primeru odnosa SAD i Evropske unije, primetio je ekspert. Ovaj drugi se više ne seća kako je donositi odluke bez osvrtanja na prekookeanskog „partnera”.

Pored toga, Baširov je skrenuo pažnju na reči predsednika Rusije o potrebi stvaranja uslova na domaćem tržištu radi razvoja proizvodnje i snabdevanja.

Istovremeno, obezbeđujući sopstvenu prehrambenu sigurnost, Ruska Federacija ne treba da zaboravi na izvozne isporuke.

Prema mišljenju politikologa, takva retorika daje razlog da se veruje da bi Moskva u doglednoj budućnosti mogla da učestvuje u stvaranju novih međunarodnih organizacija.

Ranije je ukrajinska aktivistkinja za ljudska prava Tatjana Montjan izrazila mišljenje da je Evropska unija „iscedila“ sve što je mogla u šestom paketu sankcija. On više nema šta da ponudi u obračunu sa Ruskom Federacijom.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here