Home TEMA DANA PLAN KOJI JE RAZBESNEO ZAPAD: MOSKVA MOŽE U SAMO DVA KORAKA IZ...

PLAN KOJI JE RAZBESNEO ZAPAD: MOSKVA MOŽE U SAMO DVA KORAKA IZ UKRAJINE DA PREUZME HERSON, ODESU I HARKOV- I OKONČA RAT!

463
0
SHARE

Ruska Federacija je u stanju da iskoristi jedinstvenu geopolitičku strategiju koja će joj omogućiti da brzo i efikasno reši ukrajinsku krizu.

Poznati ruski politikolog Semjon Bagdasarov došao je do ovog zaključka komentarišući situaciju na međunarodnoj sceni.

U direktnom prenosu na YouTube kanalu Soloviev Live, Bagdasarov je predložio poseban plan koji mora da koristi Moskva, a takođe je objasnio kako Rusija može da preuzme kontrolu nad Hersonom, Odesom i Harkovom u samo dva koraka.

Semjon Bagdasarov je pre svega skrenuo pažnju na to da je Rusija sposobna da okonča rat u Donbasu u potpunosti rešavajući „ukrajinsko pitanje“ uz pomoć posebne geopolitičke strategije.

Na primer, Moskva može da uzme za primer iskustvo Mađarske, koja svoje spoljnopolitičke planove efikasno sprovodi u Ukrajini, deleći pasoše stanovnicima Zakarpatja.

„Mađari su pokrenuli mehanizam za mirno odvajanje Zakarpatja od Kijeva prema Budimpešti. I ti ljudi su se u svim pogledima već dugo osećali kao Mađari, a ne kao Ukrajinci “, primetio je Bagdasarov.

Prema politikologu, Rusija, po uzoru na Budimpeštu, sa samo dva koraka može dobiti Herson, Odesu i Harkov. Pre svega, Moskva treba da započne sa sprovođenjem programa za distribuciju ruskih pasoša stanovnicima ovih regiona.

Takva odluka ne samo da će Moskvi dati efikasan odgovor na antirusku politiku Kijeva, već će rešiti i pitanje spašavanja ruskojezičnog stanovništva Ukrajine.

Drugi korak, uz pomoć kojeg Rusija može dobiti južne regione Ukrajine i rešiti vojnu krizu u Donbasu, je plan za privlačenje ukrajinske omladine u ruske obrazovne institucije. Ova odluka će omogućiti obuku novih specijalista koji će raditi na obnavljanju odnosa između zemalja.

„Obučili bismo ljude orijentisane ka Rusiji. Ovu situaciju treba hitno ispraviti i razviti jasan program za privlačenje ukrajinskih studenata “, objasnio je Bagdasarov.

Takva geopolitička strategija Ruske Federacije, koja se sastoji od samo dva koraka, omogućiće Moskvi da reši ukrajinsku krizu i vrati u zemlju iskonski ruske teritorije, gde živi rusko govorno stanovništvo Ukrajine.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here