Home TEMA DANA PISMO POLITIČARA SAD: RUSKO-AMERIČKI ODNOSI SU U OPASNOM ĆORSOKAKU- PRETI STRAVIČAN SCENARIO..

PISMO POLITIČARA SAD: RUSKO-AMERIČKI ODNOSI SU U OPASNOM ĆORSOKAKU- PRETI STRAVIČAN SCENARIO..

120
0
SHARE

Pored toga, Amerika mora da ima fleksibilniji režim sankcija, da se usredsredi na određena ograničenja, koja može da smekša u zamenu za ruski odgovor, odnosno „napredovanje pregovora ka rešavanju sukoba“. U tom smislu će biti potrebni „napori kako bi se prekinulo mešanje“ u američke izbore. Za to će biti potrebna politička volja kako Belog doma, tako i kongresa, uvereni su eksperti.

„Na kraju, realnost je to da Rusija tokom vladavine Vladimira Putina deluje u okvirima strategije, koja svojim korenima pripada nacionalnim tradicijama.

Takva strategija ima podršku i kod elite i celog društva. Budući njegov naslednik, čak i ako bude više okrenut demokratiji, će najverovatnije delovati u istim okvirima.

Pretpostavka, na osnovu koje američki političari smatraju da mi možemo i moramo da promenimo te okvire, je pogrešna. Isto tako bi bilo suludo misliti da mi nemamo drugi izbor, osim da se pridržavamo trenutne politike“, navode.

„Amerika mora da živi sa postojećom Rusijom, a ne sa onom kakvu ona očekuje da bude, da potpuno iskoristi svoje jače strane, ali da bude otvorena za diplomatiju. Ako se tome posvetimo, možemo da se izborimo sa izazovom koji za nas predstavlja Rusija i da pokušamo da naše odnose pretvorimo u konstruktivnije. Cena neuspeha je previsoka“, zaključuju autori članka.

Inače, ovo otvoreno pismo potpisalo je ukupno 103 američka političara, bivša političara i politička stručnjaka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here