Home TEMA DANA OVO JE MOMENAT POSLE KOJEG ĆE SRBIJA MORATI DA PREDA KOSOVO I...

OVO JE MOMENAT POSLE KOJEG ĆE SRBIJA MORATI DA PREDA KOSOVO I METOHIJU, HTELA TO ONA ILI NE!

743
0
SHARE

Po izlaganju i rečniku predsednika SAD Donalda Trampa očigledno je da on na Kosovo gleda kao suverenu državu i ravnopravnu pregovaračku stranu.

Zato se može reći da su pojedine laži naše pregovaračke delegacije namenjene za medije i širu javnost u Srbiji da što lakše proguta veleizdaju, koja je na delu.

Vrhunac licemerja je u samohvalisanju Delegacije, od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i u njegovim izjavama „zahvalnosti narodu“ koji je podržao njihov rad i pregovore. Teško je opisati tu sramotu i pokušaj kreiranja lažnih vesti o toku i rezultatima Vašingtonskih pregovora.

Džud Dir, portparol Bele kuće, napisao je na Tviteru da je Tramp objavio da su se Srbija i Kosovo saglasili o ekonomskoj normalizaciji.

«Još jedan istorijski sporazum koji je predsednik (Tramp) postigao da svet učini mirnijim, prosperitetnijim mestom“, napisao je Dir.

Dogovor koji će unaprediti ekonomiju Kosova i Srbije – tako ga je predstavila američka administracija, ali i sam predsednik Tramp.

„To će biti sjajno za ekonomiju obe države. Plus, obe zemlje postaju mnogo otvorenije za Sjedinjene Američke Države, što znači da više ne moramo da brinemo o dve nacije koje su bile u konfliktu.

Mislim da imamo fantastične odnose. Ekonomija može ljude približiti i to je ono što se ovde dešava. Moji ljudi su uradili sjajan posao“, rekao je Tramp.

Među prvim tačkama Beograd i Priština se obavezuju da primene do sada dogovoreno pod pokroviteljstvom Amerike: sporazume o drumskom i železničkom saobraćaju gde se u suštini o trošku naroda Srbije finansiraju autoput i železnica za potrebe NATO pakta i lažne države Kosovo.

Delegacija R. Srbije u Vašingtonu po svim parametrima i karakteristikama ličnosti koje su je činile, nije dorasla tom zadatku a nije imala ni formalna ovlašćenja da se potpišu ovakvi sporazumi.

Iskazivanje nekakvog strahopoštovanja, poniznosti, nodgovornosti i bahatosti dovelo je do ovakvog rezultata, koji će tek u budućnosti za sobom povući i veće posledice, sve do tzv. Obavezujućeg sporazuma.

Teško Srbiji šta je dočekala, a posebno Kosovu i Metohiji, koje bezobzirno čupaju iz srca i duše srpskog naroda na očigled sveta. Zato je ovo i sramota za ukupne međunarodne odnose i međunarodno pravo.

Previše rane bole i ubrzo mora doći vreme kada će narod stati na put izdaje, u odbranu svetinja u Srbiji, kroz odbranu Kosova i Metohije u ustavnopravnom poretku R. Srbije, a u skladu sa Rezolucijom SBUN 1244.

Srbiji trebaju ključevi od Prizrena, Dušanovog grada i od svih svetinja na Kosovu i Metohiji. Srbija neće menjati svoje međunarodno priznate granice niti se odreći Kosmeta.

Kosovo i Metohija je svetinja, zato „NE DAMO SVETINJE“, jer tako misli većinski srpski narod u Srbiji, Crnoj Gori i R. Srpskoj.

Vreme je za NARODNE LITIJE u svim srpskim krajevima i sredinama, gde Srbi žive u svetu.

(Fakti)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here