Home TEMA DANA OTKRIVENO NA ŠTA SE VUČIĆ PRILIKOM DOLASKA NA VLAST OBAVEZAO ZAPADU- EVO...

OTKRIVENO NA ŠTA SE VUČIĆ PRILIKOM DOLASKA NA VLAST OBAVEZAO ZAPADU- EVO ŠTA ČEKA SRBE…

1057
0
SHARE

Zajednica srpskih opština je još jedna u nizu prevara i obmana građana Srbije u čijoj pozadini se krije predaja Kosova i Metohije.

Priča o Zajednici srpskih opština i njenih šest tačaka u okviru Briselskog sporazuma trebala je samo da posluži da javno mnjenje u Srbiji lakše proguta predaju institucija srpske države na Kosovu i Metohiji i apsolutnu integraciju severa Kosova i Metohije u nepriznati pravno–politički sistem separatista.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da je tada Aleksandar Vučić govorio da Srbi Zajednicom srpskih opština dobijaju novu Republiku Srpsku, da će imati sve ono što ima Republika Srpska.

Taj dogovor su Aleksandar Vučić i Ivica Dačić napravili sa ondašnjom predstavnicom EU Ketrin Ešton gde su unapred znali da je Zajednica srpskih opština samo šarena laža za prevaru građana Srbije.

Jer da nije tako, tokom realizacije Briselskog sporazuma normalno bi bilo da Aleksandar Vučić zatraži da se u praksi realizuje Zajednica srpkih opština pa da se tek onda krene sa implementacijom ostalih tačaka iz Briselskog sporazuma.

Međutim, šta se dešavalo tokom realizacije? Aleksandar Vučić je separatistima predao srpsku policiju a o Zajednici srpskih opština ni reči.

Onda je Aleksandar Vučić separatistima ustupio i civilnu zaštitu a o Zajednici srpskih opštna ni govora. Sledeći korak je predaja Prištini pravosudnog sistema Republike Srbije a o Zajednici srpskih opština se ćuti.

Tada je, setimo se, Aleksandar Vučić javno pozvao srpske sudije da polože zakletvu pred ratnim zločincem Hašimom Tačijem i na ustavu samoproglašne republike Kosovo. Kakva bruka i kakvo poniženje srpskog naroda.

A onda je Aleksandar Vučić omogućio prijem Kosova u sve međunarodne sportske organizacije, pa im predao telekomunikacije a Zajednica srpskih opština nije mogla da bude na dnevnom redu.

Pre svega toga Aleksandar Vučić je ukinuo srpske lokalne samouprave na Kosovu i Metohiji i naterao Srbe da izađu na izbore koje je organizovala samoproglašena republika Kosovo.

Ne treba zaboraviti da je ondašnji prvi potpredsednik Vlade u liku Aleksandra Vučića i uspostavio klasičnu granicu između centralne Srbije i južne srpske pokrajine zbog čega danas nijedan predstavnik Vlade Srbije ne sme niti može da se pojavi na Kosovu i Metohiji.

Danas kada Beograd insistira da se ipak Zajednica srpskih opština nađe na dnevnom redu pregovora u Briselu Albanci se podrugljivo smeju. Kažu da to nije po separatističkom ustavu.

Nije u skladu sa  Ustavom Republike Srbije ni demontiranje institucija srpske države na Kosovu i Metohiji ali ga predsednik Srbije ne poštuje za razliku od separatista.

Sada je Zajednica srpskih opština postala moneta za potkusurivanje, kako Prištine, tako i briselske administracije kao uslov za sveobuhvatni mirovni sporazum Beograda i Prištine.

A zašto je ovako naopako vodio pregovore sa separatistima Aleksandar Vučić? Glavni razlog jeste što se prilikom dolaska na vlast obavezao da će da se odrekne južne srpske pokrajine.

Drugi, što je pregovore vodio bez platforme, bez kompetentnih savetnika, mimo Ustava kao da se radi o porodičnom imanju u Čipuliću kod Bugojna.

Zbog svega ovoga doći će vreme da će Aleksandar Vučić morati da odgovara na osnovu članova 306 i 307 krivičnog zakona Republike Srbije za delo nacionalne veleizdaje. Kako radili tako nam Bog pomogao.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here