Home TEMA DANA NEŠTO SE KRUPNO SPREMA? “NEĆEMO MIRNO GLEDATI KONSTITUISANJE LAŽNE SKUPŠTINE SRBIJE” (VIDEO)

NEŠTO SE KRUPNO SPREMA? “NEĆEMO MIRNO GLEDATI KONSTITUISANJE LAŽNE SKUPŠTINE SRBIJE” (VIDEO)

926
0
SHARE

Ja sam duboko uveren da nećemo mirno gledati rad Ustavnog suda, koji je u potpunosti stavljen u protiv ustavnu funnkciju, kao ni pokušaj konstituisanje jedne lažne nedemokratske i nenarodne skupštine; i siguran sam da će se protesti i demonstracije u Srbiji, kao i građanska neposlušnost nastaviti i da će građani umeti da se izbore za zaista poštene i demokratske izbore i za pravu Narodnu skupštinu.

Uostalom, taj narodni parlamjent je formiran ovde, na ulicama na platou ispred Doma Narodne Skupštine i ja sam siguran da će on nastaviti sa radom i u budućnosti dok se ne budemo izborili za slobodne i poštene izbore, rekao je danas, u ponedeljak 20 jula, ispred

Ustavnog suda, lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, odgovarajući na pitanje novinare Srbin.info šta će da radi opozicija okupljenja oko Saveza za Srbiju ukoliko režim pokuša da konstituiše Skupštinu Srbije na osnovu rezultata neustavnih i protivzakonitih izbora, koji su u Srbiji održani 21 juna.

Lider Dveri Boško Obradović podneo je danas i Ustavnom sudu predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje ustavnosti i zakonitosti izmena Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima kojima je usred izbornog procesa promenjen način prikupljanja potpisa.

On je podsetio da su pre vanrednog stanja potpisi mogli da se skupljaju uz pomoć javnih beležnika ili sudskih overivača, a nakon okončanja vanrednog stanja, u nastavku izbornog procesa, što je, kako je rekao, „nezapamćen slučaj u svim svetskim demokratijama“, potpisi su mogli da se skupljaju i uz pomoć opštinskih i gradskih uprava.

„To je dovoljan osnov da Ustavni sud, ukoliko postoji, donese jedinu moguću presudu, a to je ocena da su izmene dva izborna zakona antiustavne, da time nastupa ništavnost, odnosno poništavanje kompletnog izbornog procesa na svim nivoima što otvara prostor za ponovljene izbore“, rekao je Obradović.

On je pročitao imena 13 sudija Ustavnog suda i rekao da se u njihovim rukama u narednih nekoliko nedelja nalazi „sudbina Republike Srbije kao države“.

Obradović je ocenio da se Srbija nalazi „u jednoj vrsti kliničke smrti, u ustavnoj komi“ i istakao da od tih 13 ljudi zavisi da li će se Srbija probuditi iz te kome ili će oni nastaviti „da budu u funkciji izvršne vlasti i daljeg uništavanja ustavnosti i zakonitosti u Srbiji“.

Pogledajte video:

(Srbin.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here