Home TEMA DANA NEMAČKI EKSPERT: POSLE IZBORA U NEMAČKOJ POČINJU DRAMATIČNI PROCESI- EU SE CEPA...

NEMAČKI EKSPERT: POSLE IZBORA U NEMAČKOJ POČINJU DRAMATIČNI PROCESI- EU SE CEPA NA NEKOLIKO ZASEBNIH DELOVA..

835
0
SHARE

Rezultati parlamentarnih izbora održanih u Nemačkoj 26. septembra 2021. odraziće se na celokupno političko okruženje u Evropskoj uniji.

Do ovog zaključka je došao poznati nemački politikolog Aleksandar Rar govoreći o tome sa čime će se evropske zemlje morati suočiti u bliskoj budućnosti.

Rar je detaljno opisao kako će rezultati izbora u NJemačkoj, kao i izbor novog kancelara, uticati na jedinstvo Evropske unije, a takođe je predvideo šta tu uniju čeka u budućnosti.

Aleksandar Rar je pre svega skrenuo pažnju na to da će parlamentarni izbori u Nemačkoj odigrati veliku ulogu u daljoj sudbini Evropske unije.

Tako su Nemci izabrali ne samo vladajuću stranku, već i kancelara, koji će postati lider i Nemačke i cele Evrope. Međutim, promena državnog i političkog kursa Berlina može negativno uticati na situaciju u čitavom regionu.

„Naravno, Nemci su izabrali ne samo svog kancelara, već i budućeg lidera Evrope. Ali ne mislim da će Nemci zadržati tako čvrsto prvo mesto u Evropi iz više razloga, ali za sada vredi krenuti od trenutne situacije ”, rekao je Rar.

Prema rečima politikologa, Evropa će se u narednim decenijama suočiti sa ozbiljnim

geopolitičkim preokretima povezanim sa cepanjem EU na nekoliko zasebnih delova.

To će, najverovatnije, biti posledica činjenice da nova nemačka vlada verovatno neće uspeti da drži situaciju pod kontrolom i ukaže zemljama kako da grade odnose unutar Evropske unije.

Prema predviđanjima Aleksandra Rara, Evropa bi se uskoro mogla suočiti sa velikom krizom koja će dovesti u pitanje samo postojanje Evropske unije.

Međutim, ova formacija, najverovatnije, neće nestati u narednim decenijama, već će radikalno promeniti format odnosa među zemljama.

„Evropska unija se definitivno neće raspasti, jer nema alternative. Ali Evropa će se više pretvoriti u ekonomski blok, dok će politička nadgradnja biti svedena na minimum. Stoga, krajem 2020 -ih, mislim da će Evropa izgledati potpuno drugačije nego na početku veka “, rezimira Rar.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here