Home TEMA DANA Kedmi: Rusija napravila ozbiljnu stratešku grešku! Ovo se dešava..

Kedmi: Rusija napravila ozbiljnu stratešku grešku! Ovo se dešava..

301
0
SHARE

Ruska Federacija je napravila ozbiljnu stratešku grešku u konfrontaciji sa Zapadom, verujući SAD i EU u primeni sporazuma iz Minska o Ukrajini.

Do ovog zaključka došao je poznati izraelski vojno-politički stručnjak Jakov Kedmi. On je uživo u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“ objasnio, šta je Moskva pogrešila kada je pristala da pregovara sa Zapadom, a takođe je iskreno rekao šta misli o nedavnom priznanju bivše nemačke kancelarke Angele Merkel o Ukrajini.

Podsetimo, ranije je Angela Merkel u intervjuu za „Die Zeit“ priznala, da su sporazumi iz Minska neophodni, da bi Zapad i Ukrajina dobili vremena da se pripreme za eskalaciju ukrajinske krize.

Već 8 godina zemlje NATO-a aktivno napumpavaju oružane snage Ukrajine oružjem, i daju uputstva trupama da nastave neprijateljstva.

Kedmi je žestoko iskritikovao dosadašnje poteze Kremlja, posle otkrića Angele Merkel o Ukrajini. On je napomenuo, da ovakve izjave bivše kancelarke Nemačke ukazuju na to, da je Rusija jednostavno dozvolila da bude prevarena poverenjem Zapadu.

Moskva je napravila ozbiljnu stratešku grešku, jer nije predvidela alternativno rešenje ukrajinske krize.

Prema ekspertu, sada Ruska Federacija ponavlja istu grešku. Moskva treba da izvuče prave zaključke o podlosti SAD i EU, napuštajući bilo kakve pregovore o Ukrajini, a takođe i shvatajući da zapadni „partneri“ nemaju nameru da pregovaraju pod jednakim uslovima.

„Između Minska-2 i poslednjeg pokušaja dogovora u Istanbulu, ne mogu a da ne stavim znak jednakosti – savest mi ne dozvoljava. Sada je moje pitanje- kada ćete naučiti? Kada ćete shvatiti s kim imate posla?

Kada prestanete da se ponašate tako da vam se rugaju, da vas zamajavaju sa takvim pojavama kao što je Porošenko, kao ovaj profesor hemije, kao onaj patuljak iz Pariza, smeju vam se u lice osam godina, a vi kažete da se sporazumi iz Minska moraju primeniti, i razgovarate sa njima.

Šta još treba da se desi? Ne treba razmišljati o veri u ljude, već o svojoj zemlji i njenim interesima“, zaključio je Kedmi.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here