Home TEMA DANA KEDMI: „Kad Rusija završi posao u Ukrajini na red će doći ovo“

KEDMI: „Kad Rusija završi posao u Ukrajini na red će doći ovo“

484
0
SHARE

„Rusija će u Ukrajini odraditi sve sa organičenim vojnim kontigentom koji trenutno teško da premašuje 20-25 odsto Oružanih snaga RF“.

“Što se pre završi Ukrajina, to će pre početi velika igra između Rusije i SAD i Velike Britanije”, ocenio je izraelski vojni ekspert Jakov Kedmi koji je rukovodio i nacionalnom obaveštajnom službom Nativ.

Ukazao je da je Ukrajina već izgubila desetine hiljada svojih najboljih vojnika i da će uskoro ostati bez najboljih delova armije:„Može Kijev, naglasio je, poslati na front i milion teritorijalaca, ali će većina tih ljudi završiti, ako budu imali sreće da prežive, kao zarobljenici.

“Kada smo 1967-me uništili svu egipatsku avijaciju, Kairo je lagao da njegovi tenkovi samo što nisu stigli do Tel Aviva. Ovako primitivno laže i Ukrajina. Saopštenja ukrajinske vojne komande su naprosto neozbiljna.

Iz Kijeva za svoj uspeh proglašavaju to što će još koji mesec zadržati i usporiti napredovanje ruske vojske, a još nisu uspeli da povrate ništa od onog što su dosad

izgubili! Zato su Amerikanci i objavili: činićemo sve što možemo da se Ukrajina drži što duže! U Vašingtonu će, izgleda, svojom pobedom smatrati ako se Ukrajina održi još pet meseci.”

“Ako Rusija izgubi ukrajinsko odmeravanje sa Zapadom – doći će u pitanje njeno postojanje. Ali, ako pobedi – to će biti kraj dominacije SAD ne samo u svetskoj ekonomiji. Ceo svet će se ravnati prema pobedniku. Poći će dalje sa onim ko pobedi.

Za početak će se i NATO vratiti na pozicije na kojima je bio do 1997-me, a to znači da će to biti drugi NATO. Uostalom, pojaviće se i druga Evropa i druga „svetska ekonomija“. Sve u svemu, i svet će biti drugi. Na ispistu će biti postojanje NATO-a i Evropske unije, a i – teritorijalna celovitost SAD”, zaključio je Kedmi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here