Home TEMA DANA „INVAZIJA KREĆE U JANUARU, ZA NAPAD SPREMNO 94.000 VOJNIKA!“

„INVAZIJA KREĆE U JANUARU, ZA NAPAD SPREMNO 94.000 VOJNIKA!“

1040
0
SHARE

Rusija bi krajem januara mogla da izvede vojnu invaziju velikih razmera u ukrajinskom regionu Donbasa, u kojoj bi moglo da bude uključeno oko 94.300 vojnika, izjavio je ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov.

Govoreći pred parlamentom u Kijevu, Reznikov je rekao da je njegova procena vremena kada bi ruske snage mogle da „budu u spremnosti za eskalaciju“ prvi mesec sledeće godine i nazvao je navodnu vojnu invaziju „verovatnim scenarijem“.

Komentari ministra odbrane dolaze usred sve većeg straha od navodnog vojnog nagomilavanja na granici Rusije i Ukrajine. Sugestije o mogućem oružanom sukobu izneli su brojni zapadni mediji, uključujući američki „Si-Bi-Es“, koji je izvestio da je verovatnoća vojnog upada sve veća „kako vreme postaje hladnije“.

„Sada postoji 41 taktička grupa veličine bataljona oko Ukrajine i na privremeno okupiranom Krimu“, rekao je Reznikov u parlamentu.

„Ukupan broj vojnika koji se može koristiti za eskalaciju na teritoriji Rusije, kao i na privremeno okupiranim teritorijama, trenutno se procenjuje na 94.300“, dodao je on.

Kremlj je dosljedno negirao da planira invaziju na Ukrajinu. Međutim, u četvrtak je sekretar za štampu ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov opisao „verovatnoću neprijateljstava“ u Donbasu kao „i dalje visoku“.

„Ovo nas posebno brine i brine“, rekao je on.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Istog dana, pomoćnik američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland upozorila je da će Moskvi biti uvedene sankcije bez presedana ako upotrebi svoju vojsku protiv Ukrajine.

„Odlučni smo u slanju poruke Moskvi da će, ako ponovo krene ka unutrašnjoj destabilizaciji Ukrajine ili upotrebi ove snage da uđe u zemlju, da će se suočiti sa ekonomskim merama visokog uticaja, kakve do sada nismo koristili, iz celog NATO-a“, rekla je ona.

(Vostok.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here