Home POGLEDI UPOZORENJE RODITELJIMA: TO NISU GUMENE BOMBONE, TO JE NOVA SMRTONOSNA DROGA!

UPOZORENJE RODITELJIMA: TO NISU GUMENE BOMBONE, TO JE NOVA SMRTONOSNA DROGA!

1530
0
SHARE

Pojavila se nova droga koju dileri dele po školama, doduše najviše u Nemačkoj, ali jako brzo doći će i do nas. Zove se jagoda kvik ili jagoda met. Miriše na jagode, a izgleda kao gumeni žele bombon ili Pop Rocks. Upozorite svoju decu da nikad od nikoga ne uzimaju.

Ta droga je Kristal met sa ukusom jagode i može ih ubiti – glasi poruka koja je preplavila društvene mreže u Srbiji.

Radi se o novom obliku kristal meta, koji se naziva “jagoda met”. Ova droga je podvrsta metamfetamina, koji se dugi niz godina koristi na Zapadu.

Iako ove droge ima veoma malo na srpskim ulicama, ovdašnji korisnici otvoreno zaziru od nje zbog katastrofalnog dejstva, pa upozorenje treba shvatiti veoma ozbiljno, jer se u praksi pokazalo da je potrebno veoma malo vremena da se stvari koje postanu popularne u EU, nađu svoj put do Srbije.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

– Dragi roditelji, molim vas podelite ovaj status! Pojavila se nova droga koju dileri dele po školama, doduše najviše u Nemačkoj, ali jako brzo doći će i do nas. Zove se jagoda kvik ili jagoda met. Miriše na jagode, a izgleda kao gumeni žele bombon.

Dostupna je i u drugim ukusima, poput čokolade. Upozorite svoju decu da nikad od nikoga ne uzimaju. Ta droga je kristal met s ukusom jagode i može ih ubiti. To je definitivno jedan od najružnijih i najkraćih puteva do smrti.

Molimo vas, širite ovu vest, tako da su svi roditelji i deca na vreme upozoreni. Hvala vam – glasi ova poruka koja se proširila društvenim mrežama u našoj zemlji.

Inače, kristal met (Crystal Meth) spada u sintetičke droge i sve je popularnija u zemljama EU i SAD. Broj korisnika i zavisnika od ove droge uvećava se svake godine, a nadležni organi su se pokazali kao nemoćni da zaustave prodor ovog zla, pre svega među mladima.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

U zemljama u kojima je rasprostranjen kristal važi za “kokain siromašnih”. Kad se uzima duže vreme, dolazi do velikih organskih i psihičkih poremećaja. Ovaj prah, nalik sitnim kristalima (zbog čega se još naziva i “ice” – led), uzima se oralno, ušmrkavanjem,

pušenjem ili čak intravenozno – špricem. Proces proizvodnje je jednostavan, a kad se uzme, snažno aktivira određene moždane ćelije. Kod korisnika se razvija jaka fizička i psihička zavisnost.

Droga se proizvodi u kućnim laboratorijama, a gram košta oko 70 evra. Može da se uzme kao pilula, da se ušmrkava kao prah ili da se ubrizgava injekcijom. Višestruko je opasnija od kokaina i od heroina, jer deluje pogubno na mozak i centralni nervni sistem. Korisnik počinje fizički da propada, dobija jezive ekceme i plikove po celom telu, a veliki broj njih na kraju oboli od HIV-a.

Carrie lost 20lbs between her arrests in 2012 and 2014. Drastic weight loss is one of the many side effects of taking some drugs

Carrie lost 20lbs between her arrests in 2012 and 2014. Drastic weight loss is one of the many side effects of taking some drugs

Odmah nakon prestanka dejstva droge kod korisnika se javlja osećaj iscrpljenosti, depresija, razdražljivost i paranoja. U dugoročne posledice ubrajaju se ekstremna

anoreksija, oštećenja krvnih sudova mozga, respiratorni problemi i nepravilno kucanje srca koje može rezultirati smrću. Razdražljivost, pričljivost, loša koordinacija pokreta, potreba za tečnošću, neki su od simptoma po kojima se može prepoznati osoba koja uzima ovu drogu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here