Home TEMA DANA EKONOMSKI EKSPERTI: ZAPADNE ZEMLJE ĆE SE SUOČITI SA TOTALNOM KATASTROFOM- VRHUNAC TEK...

EKONOMSKI EKSPERTI: ZAPADNE ZEMLJE ĆE SE SUOČITI SA TOTALNOM KATASTROFOM- VRHUNAC TEK DOLAZI

1098
0
SHARE

Ekonomska kriza, o kojoj mnogi već govore kao o svršenom činu, uslediće tek na jesen. Ovu izjavu dao je ekonomista Mihail Hazin.

Stručnjak je podsetio da je još 2000-ih opisao procese koji će se odvijati u globalnoj ekonomiji nakon određenog vremena. Posebno je uveren da vrhunac krize još nije počeo.

Događaji koji se odvijaju sada, rezultat su onoga što se dogodilo 2008. Tada je tenzija uklonjena pumpanjem novca, ali trenutno se situacija dosta promenila.

Koronavirus, koga najčešće smatraju glavnim uzrokom trenutne krize, je, kako navodi stručnjak, samo izgovor. Ovaj takozvani “izum Kineza” bio je odgovor na robovlasničke uslove koje su Sjedinjene Države nametnule Pekingu.

Istovremeno, američki lider Donald Tramp je, govoreći ranije o bolesti, rekao da u virusu ne vidi nikakvu opasnost.

Te reči je Demokratska stranka kasnije iskoristila kao argument da Vašington ne pripremi zemlju za epidemiju, što je prisililo predsednika SAD-a da preduzme mere, izazivajući tako „bahanalije“, rekao je ekonomista.

„Kriza će uslediti na jesen. Sada tek ulazimo u nju. Trenutni životni standard u Evropi i Americi pašće gotovo duplo. Totalna katastrofa očekuje zemlje EU“, rekao je Hazin.

A ključni problem je, prema rečima stručnjaka, ogroman broj radne snage migranata.

U jednom trenutku, mnogo ljudi koji su želeli da prime pristojnu platu je ušlo u razvijene zemlje Evropske unije.

Međutim, u trenutnoj situaciji, nezaposlenost rizikuje da dostigne nivo od 40-50 odsto, pri čemu će slogan „Stranci ne dolazite ovde“ biti shvaćen kao vodič za akciju, zaključio je specijalista.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here