Home TEMA DANA ČUVENI SRPSKI VIRUSOLOG: TVRDIM DA JE NOVI SOJ KORONE, KOJI SADA PRAVI...

ČUVENI SRPSKI VIRUSOLOG: TVRDIM DA JE NOVI SOJ KORONE, KOJI SADA PRAVI HAOS U ENGLESKOJ I EVROPI- JOŠ OD JULA U SRBIJI!

1005
0
SHARE

„U Britaniji se dnevno testira skoro 400.000 ljudi, od kojih je oko 9 posto pozitivno na virus korona. Dnevno u proseku umre 350 ljudi, što u poređenju sa drugim zemljama nije

nešto više. Dakle, reći da je zaraza, i to u roku od 24 sata saopštiti da je reč o novom soju virusa, i da je zaraza van svake kontrole, to je pomalo ishitreno.

A ono što Britanija svakako nije dobro uradila, to je apsolutno nemanje zaštita u školama i na fakultetima. Treba imati u vidu da su se u petak raspustile škole i fakulteti, a da su u stvari škole i fakulteti glavna mesta gde se taj virus nekontrolisano širi. Da li je reč o novom soju ili ne, jako je teško znati“, ukazuje Miloradovićeva.

U obrazovnim ustanovama bez epidemioloških mera

Ona svoju tvrdnju objašnjava time da u Britaniji ne postoje nikakve mere u obrazovnim ustanovama u smislu obaveze nošenja maski, držanja distance, a ni temperatura se ne meri na ulazu. Novinarka dodaje da kada se ustanovi da je neki učenik zaražen, izoluju se samo oni učenici sa kojima on provodi najviše vremena, ali ne i cela grupa.

Ono što je prema rečima sagovornice Sputnjika dramatično u ovom trenutku u Britaniji su posledice izjave ministra zdravlja koji je rekao da se novi soj virusa nekontrolisano širi:

„Staje snabdevanje, što je dramatično, naročito pred Božić, i naročito pred kraj pregovora sa Evropskom unijom,  a glavna vest u ovom trenutku u svim medijima je da zemlja po zemlja u svetu prekida bilo kakve saobraćajne veze sa Velikom Britanijom. Britanija se faktički nalazi pod trgovinskom blokadom u trenutku kad završava pregovore sa Evropskom unijom, to je jedan dodatni ne samo trgovinski, već i politički pritisak. Ono što ja vidim da možemo očekivati je najverovatnije, ako se ovakvo nastavi, sve lošiju poziciju premijera Džonsona, čiji opstanak u ovom trenutku ne deluje sasvim izvestan“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here