Home TEMA DANA ČAVOŠKI: VAŠINGTONSKI SPORAZUM JE VAŽEĆI I VEOMA JE ŠTETAN ZA SRBIJU- ŠOKANTNE...

ČAVOŠKI: VAŠINGTONSKI SPORAZUM JE VAŽEĆI I VEOMA JE ŠTETAN ZA SRBIJU- ŠOKANTNE ČINJENICE (VIDEO)

90
0
SHARE

Zatim slede dve odredbe koje takođe nisu ni u kakvoj vezi s pomenutom normalizacijom. Po prvoj će obe strane raditi sa 69 zemalja koje kriminalizuju homoseksualnost kako bi uticale da je te zemlje dekriminalizuju.

Po drugoj se obe strane obavezuju da Hezbolah kvalifikuju kao terorističku organizaciju i u potpunosti suzbijaju njegovu delatnost i prikupljanje finansijskih sredstava. Ovo drugo je nepotrebno, jer Hezbolah ne deluje na teritoriji Srbije.

Ono prvo je neprimereno i uvredljivo. Jer zašto bi se Srbija zalagala za dekriminalizovanje protivprirodnog bluda u Saudijskoj Arabiji i Kataru, kad bi to mnogo bolje mogle da izvedu Sjedinjene Američke Države, ukoliko bi prestale da uvoze naftu iz ovih zemalja i prodaju im najsavremenije oružje u milijardama dolara?

Poslednja ugovorna odredba izaziva zgražavanje. Nakon saznanja da Izrael priznaje samozvani Kosmet kao nezavisnu i suverenu državu, Vučić pristaje da Srbija, kao treća zemlja u svetu posle Sjedinjenih Američkih Država i Gvatemale, premesti svoju ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim.

Da ozbiljno štiti dostojanstvo države koju predstavlja, Vučić je morao u znak protesta da bar povuče srpskog ambasadora iz Izraela. Umesto toga on ga nagrađuje tako što premešta našu ambasadu u Jerusalim. To naročito odgovara Trampu ne bi li na predstojećim izborima dobio što više jevrejskih glasova.

Konačno, u prizoru potpisivanja ugovora u Ovalnom kabinetu predsednika Trampa bilo je nečega nastranog i ponižavajućeg. Kako je Vučić po svom stasu viši od Trampa, ovaj je hteo i da ga ponizi tako što ga je stavio na šamlicu za niskim stolom, čime mu je i pokazao gde mu je mesto. A Vučić je, nažalost, toliko tup i glup da nije shvatio da se time ponižava i Srbija koju je tom prilikom predstavljao.

U nečemu je Vučić ipak dosledan. Od preuzimanja položaja prvog potpredsednika u vladi Ivice Dačića on uporno i postojano istrajava u veleizdaji.

(stanjestvari.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here