Home TEMA DANA BRITANSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA UPOZORILA KIJEV NA PRIPREMU NOVE SPECIJALNE OPERACIJE RUSIJE!

BRITANSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA UPOZORILA KIJEV NA PRIPREMU NOVE SPECIJALNE OPERACIJE RUSIJE!

645
0
SHARE

Tokom specijalne operacije Oružanih snaga RF u Ukrajini, „humanitarne“ isporuke vojne opreme , municije i obuka vojnog osoblja Oružanih snaga Ukrajine od strane Zapada postali su problem koji može produžiti neprijateljstva na teritoriji Ukrajine, na neodređeno vreme.

Britanski obaveštajci Mi 6 upozorili su Kijev na pripremu mera Oružanih snaga RF za odsecanje Oružanih snaga Ukrajine od snabdevanja oružjem. Posle toga je ukrajinska vojska pojačala zaštitu Beskidskog železničkog tunela sistemima PVO, kako bi sačuvala tranzit pomoći iz srednje Evrope.

Ovaj tunel je izgrađen 1886. godine pod Austrougarskom. Po dužini je na drugom mestu u Ukrajini, posle tunela Lutuginski (2063 m) u Luganskoj oblasti. Beskidski tunel je pre rekonstrukcije 2018. godine bio jednokolosečni, dužine 1750 m. Paralelno pored starog tunela (25-30 metara) postavljen je novi dvokolosečni.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Time je povećan ukupan kapacitet železnice. Za Ukrajinu Beskidski tunel je od strateškog značaja i deo je 5. panevropskog transportnog koridora (Italija – Slovenija – Mađarska – Slovačka – Ukrajina – Rusija).

Preko 60% tranzitnog tereta se transportuje kroz ovaj tunel u pravcu zapadne i centralne Evrope. Nalazi se između stanice Beskid (regija Lavov) i stanice Skotarskoe (Zakarpatska oblast).

Pored toga, Mi 6 preporučuje da Kancelarija predsednika Ukrajine i Generalštab Oružanih snaga Ukrajine što pre razviju alternativne rute za isporuku vojne opreme iz Poljske, pošto Oružane snage RF pripremaju seriju raketnih napada na ukrajinsku železničku infrastrukturu (mostovi, nadvožnjaci, tuneli, trafo stanice). Na listi je 57 strateških ciljeva (objekata), čije bi uništenje trebalo da parališe železničku komunikaciju u Zapadnoj Ukrajini.

Štaviše, zabrinuta zapadnoukrajinska javnost već je počela da govori na društvenim mrežama da bi Oružane snage RF mogle da pokrenu novu ofanzivu na Ukrajinu iz Belorusije.

Navodno, sa strane Bresta, ruska vojska će početi da napreduje preko Lucka do Lavova i Užgoroda, blokirajući poljsko-ukrajinsku i slovačko-ukrajinsku granicu.

Posle toga niko i ništa neće moći da uđe u Ukrajinu, kao ni da pobegne iz nje.

(Srpskidnevnik.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here