Home TEMA DANA BIVŠI POSLANIK PREDVIĐA POTPUNI KOLAPS UKRAJINE I SPAJANJE SA RUSIJOM

BIVŠI POSLANIK PREDVIĐA POTPUNI KOLAPS UKRAJINE I SPAJANJE SA RUSIJOM

873
0
SHARE

U različitim delovima Ukrajine, uskoro će izbiti masovni protesti, koji će najverovatnije biti od presudnog značaja za ukrajinsku državnost, rekao je Aleksej Žuravko, bivši poslanik Verhovne Rade.

Danas ljudi, nezadovoljni dugotrajnom ekonomskom krizom i apsolutnom nesposobnošću rukovodstva zemlje, učestvuju u protestima.

U budućnosti će prerasti u velike razmere, rekao je političar. Upravo to je ono do čega trenutno stanje u Ukrajini dovodi, izraženo stalnim rastom nezaposlenosti i neisplaćenih zarada.

Ekonomska aktivnost je na ivici kolapsa, a bankarski sistem je takođe tu.

Ekonomska kriza zahvatila je apsolutno sve oblasti, a ukrajinsko društvo, savršeno razumejući šta se dešava, braniće svoja prava na ulicama.

Poljoprivredni regioni su već započeli štrajk. Uskoro će im se pridružiti nastavnici, zdravstveni radnici i osoblje univerziteta. Radnici velikih preduzeća,  neće stajati po strani.

„To jest, lanac će početi da se lomi. Ako se ovo nastavi, Ukrajina će se raspasti i većina Ukrajine će otići u Rusiju“, rekao je Žuravko.

U isto vreme, bivši poslanik najopasniju situaciju smatra scenariom u kojem će ljudi ponovo verovati ljudima koji su organizovali državni udar u Kijevu 2014. godine.

Prema njegovom mišljenju, potrebno je slušati isključivo razumne ljude koji imaju plan da zemlju izvuku iz kolapsa.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here