Home TEMA DANA AMERIČKI MEDIJI OTKRILI 4 SCENARIJA ZA DALJI RAZVOJ SUKOBA U UKRAJINI..

AMERIČKI MEDIJI OTKRILI 4 SCENARIJA ZA DALJI RAZVOJ SUKOBA U UKRAJINI..

745
0
SHARE

Časopis „National Interest“ naveo je četiri opcije za razvoj sukoba u Ukrajini. Pored diplomatskog rešenja, postoje još četiri načina da se okonča sukob u Ukrajini.

Po mišljenju autora članka, alternative predstavljaju još žešće bitke.

Prvo, jedna strana može drugoj strani da nanese odlučujući vojni poraz, a zatim diktira posleratni poredak koji odgovara njenim sopstvenim interesima. Međutim, takav scenario je malo verovatan.

Drugo, sukob u regionu bi mogao da se pretvori u dugotrajni vojni zastoj sa postepenim uvođenjem novih snaga, uz rastuće žrtve, povećavajući pritisak za diplomatsko rešenje.

Drugu opciju za razvoj događaja, autori publikacije su nazvali oštrom promenom prirode sukoba.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Istovremeno su dozvolili i horizontalnu eskalaciju, u kojoj bi se više zemalja uključilo u sukob, i vertikalnu, u kojoj bi strane koristile oružje za masovno uništenje.

U zaključku su videli mogućnost istovremene krize u drugom delu sveta koja utiče na ključne interese SAD i međunarodne zajednice. Novinari su kao primer naveli napad Kine na Tajvan.

Publikacija napominje da druga opcija izgleda verovatnija od potpune pobede ili poraza jedne od strana. Istovremeno, autori članka su naglasili da je za oživotvorenje ovog scenarija potrebna vešta diplomatija NATO-a, Rusije, Ukrajine i međunarodnih posrednika, uključujući UN, EU, OEBS i velike evropske sile.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Ranije je „Global tajms“ objavio da SAD namerno odugovlače sukob u Ukrajini isporukom oružja.

(Srpskidnevnik.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here