Home POGLEDI TESLA JE IZNENADA UMRO DOK JE ZA RUSE RADIO PROJEKAT “ZRACI SMRTI”...

TESLA JE IZNENADA UMRO DOK JE ZA RUSE RADIO PROJEKAT “ZRACI SMRTI” (VIDEO)

474
0
SHARE

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

koncentrisane zrake čestica kroz slobodan vazduh, tako ogromne energije da će oboriti flotu od 10.000 neprijateljskih aviona na udaljenosti od 250 milja. “

On je hteo da razvije oružje toliko moćno da bi odvratilo bilo koju zemlju od ponovnog napada – jednih na druge. Takođe, predviđao je budućnost u kojoj bi se sav rad

automatizovao. Fabrikama bi upravljali roboti, a automobili bi se vozili sami. Najavio je i pojavu mobilnih telefona i interneta. Sve njegove su vizije ostvarene!

Ali, uprkos tome umro je sam, u siromaštvu i izolovan. Tužan je, piše američki sajt, bio kraj hvaljenog pronalazača modernog doba. Na najteži mogući način naučio je da nije dovoljno samo imati ideju ili izum, već je nužno povezati se sa pravim ljudima i biti društveno prihvaćen.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Briga o Teslinoj imovini pripala je nećaku Kosanoviću i to prema odluci američkih vlasti od januara 1943. On je pre odlaska za London isplatio sve račune za ležarinu Teslinih stvari i čuvanje posmrtnog pepela. Hteo je da vidi i Teslinu ostavštinu, ali su mu radnici u skladištu rekli da je ‘grupa momaka iz FBI-a došla preko noću i napravila snimke svih njegovih stvari.”

Sve što je ostalo iza Tesle upakovano je u 60 paketa i brodom “Srbija” iz Njujorka je otplovilo za Rijeku, a zatim 1951. godine stiglo u Beograd. Njapre je bilo čuvano na Elektrotehničkom fakultetu, a potom i u Genčićevoj vili.

Iako je imao američko državljanstvo, FBI je bacio oko na njegove izume, a naročito na tzv. “zrake smrti”. Iako su službeno poricale da su bili zbog toga zabrinuti, američke vlasti su bile jako zainteresovane u kojoj je fazi izum, uprkos tome što je o Tesli i projektu pisao Njujork tajms još 1934. godine. Ali, kada izumitelj takvog kalibra spominje bilo kakvo oružje, svaka vlada postaje zabrinuta.

Nikola Tesla se nikad nije ženio, niti je imao devojku, žene su ludele za njim. Zašto se nije ženio otkrio je svom prijatelju, srpskom pesniku Lazi Kostiću. U jednom pismu Kostić mu
predlaže da se oženi Lenkom Dunđerskom, jednom od najlepših i najobrazovanijih devojaka tog vremena, koja je u tom trenutku imala 25 godina i bila naslednica jednog od najbogatijih Srba, ali Tesla mu je ovako odgovorio:

– Brak me ne zanima. Ja sam se odavno venčao sa naukom.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Smatrao je da previše seksa kod izvesnih ljudi pothranjuje i snaži vitalnost i duh, a da apstinencija to isto čini kod drugih ljudi.

– Ja sam izabrao taj drugi put- rekao je iskreno, dodavši kako budućnost borbe žena za ravnopravnost vodi ka tome da će žene jednog dana biti društveno superiorne muškarcima, što je, po njemu, njihova prirodnu društvena pozicija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here