Home TEMA DANA POSLEDNJA VEST! MOSKVA SE SPREMA NA NEŠTO: JOŠ ČETIRI RUSKE PODMORNICE STIGLE...

POSLEDNJA VEST! MOSKVA SE SPREMA NA NEŠTO: JOŠ ČETIRI RUSKE PODMORNICE STIGLE U SIRIJU, A JEDNA U SREDOZEMNOM MORU NA NEPOZNATOJ MISIJI!

535
0
SHARE

U bazi ruske mornarice u sirijskom Tartusu već postoje četiri podmornice naoružane „kalibrima“.

Još četiri ruske dizel-električne podmornice projekta Varshavianka stigle su u pomorsku bazu Ratne mornarice Rusije u sirijskom Tartusu, dok jedna podmornica ostaje u vodama Sredozemnog mora obavljajući nepoznatu misiju.

Istovremeno, izvori izveštavaju da je nedavno u bazi ruske mornarice u Siriji bilo šest dizel-električnih podmornica projekta Varshavianka. To ukazuje na to da Rusija namerava da značajno ojača svoju poziciju u regionu.

Satelitski snimak identifikovao je četiri podmornice koje su stigle u pomorsku bazu u Tartusu, međutim lokacija još jedne je još uvek nepoznata.

Uzimajući u obzir manevre zemalja NATO -a, stručnjaci sugerišu da ruska podmornica koja se nalazi u Sredozemnom moru može pratiti NATO brodove.

Takođe je verovatno da brod može pratiti iranske naftne tankere koje je prethodno napao Izrael, pogotovo jer je izraelska strana ranije najavila sporazume između Sirije, Irana i Rusije kako bi se osigurala zaštita iranskih civilnih brodova od izraelskih napada.

Nije poznato da li je jačanje ruske mornarice u Sredozemnom moru povezano sa planiranim vojnim operacijama u Siriji.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here