Home POGLEDI STRAH U HRVATSKOJ: MISTERIOZNA LEPOTICA STOPIRA, PRORIČE SUDBINU IZ DLANA I NESTAJE...

STRAH U HRVATSKOJ: MISTERIOZNA LEPOTICA STOPIRA, PRORIČE SUDBINU IZ DLANA I NESTAJE BEZ TRAGA..

1014
0
SHARE

U znak zahvalnosti što su je povezli, devojka vozačima uzima ruku i proriče im sudbinu iz dlana. Na kraju tunela lepotica bi isparila iz zatvorenog automobila…

Stoji uz put za tunel Učka. Čeka automobile u kojima je samo vozač. Podiže palac…. Njenoj eteričnoj lepoti i dugoj crnoj kosi niko ne može da odoli. Čim bi sela u automobil, mlada lepotica u znak zahvalnosti uzela bi muškarčevu ruku i gatala mu iz dlana.

Čarolija je trajala koliko i vožnja kroz tunel. Čim bi došli u Istru, lepotica bi isparila iz zatvorenog auta koji bi i dalje jurio putem.

Ispod tmurne i kišne planine, koja je većinu vremena obavijena maglom, na putu oko kog se uzdižu klisure i gusta šuma, takav događaj nikoga nije ostavio hladnokrvnim. Legenda je rođena. Ne zna se kome je prvo sela u auto, ali priča o crnoj lepotici s Učke proširila se kao požar.

Policija od 1988. dobija pozive o crnoj lepotici

Sve je počelo 1988. godine. Policija je dobijala sve više poziva i prijava o mladoj ženi. Pojačane su kontrole oko padina Učke, prilaznih puteva i samog tunela, ali niko je nije video.

Niko osim usamljenih vozača u noći.

Kako priča nije jenjavala, za crnu lepoticu su se zainteresovali i Italijani, njihova televizijska stanica Rai 3 snimila je prilog o njoj, ali isto tako bez konkretnih činjenica ili dokaza, samo pričanje već poznate legende.

U to vreme svi su hteli da sretnu crnu lepoticu, svi su znali kako izgleda, ali niko nije uspeo da joj uđe u trag.

Svakim prepričavanjem njena lepota bi se uvećavala, tako da je misteriozna žena postala najiščekivanija sablast u tom kraju.

Duh žene koja je poginula ili psihijatrijski slučaj?

Neki su tvrdili da se radi o devojci koja je pobegla iz psihijatrijske bolnice, a drugi da je to duh žene koja je poginula na gradnji tunela.

Priče svedoka gotovo uvek imaju iste elemente. Pokupili bi stopera autom, a kad bi ga

dovezli na lokaciju, koju bi stoper naveo kao svoju destinaciju, i okrenuli se kako bi saopštili da su stigli – taj stoper se jednostavno više ne bi nalazio tu.

Jednostavno bi nestao, a da vrata automobila nisu otvarana. Ponekad bi se vozači sa svojim fantomskim putnicima upuštali u razgovore, ali češće su ćutljivi, a veći je broj ženskih fantomskih stopera.

One „vrebaju“ muškarce koji se sami voze. Osim što su neki nestajali kad bi ih vozač dovezao na željenu lokaciju, najčešće su nestajali tokom vožnje – sama ideja da normalan čovek može da otvori vrata, iskoči iz vozila u pokretu i ponovo zatvori vrata, a da vozač ništa ne primeti – zaista je apsurdna.

Bilo kako bilo, crna lepotica je i dalje prisutna na Učki. I dalje stopira i ulazi u automobile. Proriče i – nestaje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here