Home POGLEDI „SRBIJA DOBIJA DEO MAKEDONIJE“ OPERATIVAC CIA PREDVIĐA VELIKE PROMENE GRANICA NA BALKANU

„SRBIJA DOBIJA DEO MAKEDONIJE“ OPERATIVAC CIA PREDVIĐA VELIKE PROMENE GRANICA NA BALKANU

1024
0
SHARE

– Znate, dugo govorim da ona nije održiva. To nije država, to je država na papiru. To je fiktivna država. Mislim da je to istina, i dalje važeća istina, i da sam u pravu. To je samo na papiru. Ima svoju zastavu i diplomatsku službu, ali čak se i ambasadori biraju na osnovu nacionalne pripadnosti i menjaju se tako. Prava moć u Bosni počiva u etničkim zajednicama.

Albanski lideri prete da bez prijema u EU sledi ujedinjenje tzv. Kosova i Albanije. Kojim mehanizmima mogu da se izbore balkanske zemlje koje ugrožava albanski iredentizam?

– Moja pozicija za ovo je uvek bila: Zašto Srbiju brine velika Albanija? Kako to može da šteti Srbiji? Srbija je mnogo jača, mnogo moćnija, mnogo važnija, ima bolju ekonomiju. To ne šteti Srbiji uopšte.

To čak može da bude i prednost, ako Srbija kaže: „OK. Mi podržavamo veliku Albaniju, ali i vi morate podržati veliku Srbiju.“ Umesto što govorite da se plašite velike Albanije. Pa šta? Kakve to veze ima? To nema nikakve veze sa Srbijom. To čak može da pomogne Srbiji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here