Home POGLEDI SNIMAK KOJI JE ZATRESAO SVET- U BALTIČKOM MORU OTKRIVEN NLO STAR 140.000...

SNIMAK KOJI JE ZATRESAO SVET- U BALTIČKOM MORU OTKRIVEN NLO STAR 140.000 GODINA (VIDEO)

2593
0
SHARE

„To nije objekat koji je napravljen u moderno vreme. Šta god da je, potiče iz ledenog doba ili perioda pre ledenog doba“. – Peter Lindberg, 24. februar 2013. „Objekat je stariji od 140.000 godina“ – Denis Asberg, 28. septembar 2012. godine.

Postoje 3 objekta od interesa –

1) glavna kružna anomalija od 60 metara,

2) manji sekundarni objekat koji se nalazi 200 metara od 1. anomalije sa oblašću u obliku dva „prozora gotičke crkve“ i

3) treća anomalija – 28 metara visok i 275 metara širok kameni izdanak sa pukotinom, koji leži oko 1.500 metara južno od kružnog objekta, direktno na drugom kraju „traga“. Tim je rekao da bi Anomalija 2 mogla biti najinteresantnija.

Objekat leži otprilike na dubini od 85-90 metara u međunarodnim vodama između Švedske i Finske

cvsdjgfug326486

Uslovi na nalazištu su loši, vidljivost je slaba – 60-90 cm, nizak nivo svetla, niske temperature.

60 metara u prečniku, 4 metra debeo

Savršeno okrugao, pomalo izravnan objekt u obliku kupole napravljen od “kamenolike” supstance, iako nije kamena formacija u pitanju. Postoje kamene formacije koje se pojavljuju na površini objekta. (Sa toga je uzorak uzet na drugoj ekspediciji, a NE sa samog okruglog objekta.

“Odlomili su nekoliko delova sa velike kamene formacije na vrhu kruga, ali čini se kao da taj deo nije zaista deo većeg okruglog tela. Misli se da, ako je vulkan, materijal sa glatkom površinom mogao bi biti bazalt, a kamenje na vrhu bilo je običan kamen koji se polomio i progurao na vrh magme.

Ali pošto ronioci nisu mogli ništa da vide, uzimali su uzorke sa mesta na koja su stali, a to je bilo na najvišoj tački” – Peter Lindberg, 22. jul 2012. godine)

 

Objekat je izgleda veoma veoma star, redak i takvo nešto ekipa nikada nije videla. (Peter Lindberg smatra da bi mogao da bude iz perioda pre ledenog doba).

“Kada kažem da anomalija nije kamen, mislim da to nije čvrsti blok granita ili nekog drugog “kamena” (kao Ajers kamen u Australiji). Anomalija je napravljena od nekog drugog materijala za koji ne znamo šta je, ali siguran sam da ima nekoliko drugih

materijala na nalazištu, ima oko 5-10 metara gline, koja se nalazi povrh skandinavijskog kamena. Na glini se nalazi ova anomalija, a na anomaliji malo kamenje drugačije vrste” – Stefan Hogeborn, 13. novembar 2012. godine. Lindberg je rekao da to nije metal, bar ne nijedan od onih za koje zna.

Čini se da je krug prekriven veoma tankim slojem sedimenta, ali je na izvesnim lokacijama omotač deblji, skoro kao glina. Pretpostavlja se da struje mogu da uzburkaju omotač na ovoj lokaciji. Kada su ronioci zagrebali, ispod se pojavila crnkasta površina.

 

Skoro čitava anomalija izgleda kao da je od istog materijala, osim dela litice. Tim nije siguran da li samo kamenje leži na anomaliji ili je deo nje.

Površina kruga nije sasvim ravna, na nekim mestima je napuknuta. Čini se da je prekrivena nekom vrstom supstance od teškog cementa, kao mineralnog depozita. Nakon

što se odlomi, unutrašnjost objekta je crna, kao vulkanski kamen, skoro očvrsnuta iznutra. Materijal je veoma čvrst, nije samo kamen, već je opisan kao “očuvani kamen”. Hogeborn to opisuje kao ugljenisani materijal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here