Home POGLEDI OVO JE ČOVEK ZBOG KOGA SVET I DALJE POSTOJI (VIDEO)

OVO JE ČOVEK ZBOG KOGA SVET I DALJE POSTOJI (VIDEO)

691
0
SHARE

Računari su pokazivali da se projektili sve više i više približavaju, do nuklearnog udara ostala je još samo minut, trideset sekundi, deset, pet…

Ljudi u centru spremili su se na najgore… A onda ništa. Ni jedne eksplozije nad Moskvom. Ni traga udaru. Računar je i dalje govorilo da su rakete pogodile glavni grad, ali napolje, u središtu Moskve ništa ne bi mogli naslutiti takav scenario. Bilo je jasno, uzbuna je bila lažna.

Za grešku je bio kriv redak fenomen!

Petrov je prijavio celi incident, a istraga je pokazala da je ruski satelit krivo očitao podatke zbog retkog fenomena poravnanja Sunčevih zraka na oblacima i putanje satelita.

Dobio nagradu za mir!

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Petrov je uskoro penzionisan, a doživeo je i nervni slom. O incidentu se do devedesetih ništa nije znalo, ipak u međuvremenu je sve procurilo u javnost.

Nedavno je Petrov dobio i Dresdensku nagradu za mir kao čovek koji je spasio svet.

‘Bio sam na pravom mestu u pravo vreme’

– Ja nisam heroj! Samo sam radio svoj posao. Bio sam na pravom mestu u pravo vreme – poručuje Petrov.

Zanimljivo, iako je sprečio moguću nuklearnu katastrofu, pukovnik Petrov je prekršio

svoja naređenja i vojni protokol. Zbog toga su ga kasnije ispitivali nadređeni, a to je, pak, dovelo do toga da ga više nisu smatrali pouzdanim vojnim oficirom.

Od nadležnih dobio negativnu ocenu

Sovjetska vojska nije kaznila Petrova, ali ga nije ni nagradila niti mu dala priznanje. Dobio

je negativnu ocenu i njegova jednom obećavajuća vojna karijera stigla je do kraja. Preselili su ga na manje važan posao, a ubrzo potom su ga i penzionisali.

Pokojna žena 10 godina nije znala za incident 

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

– Moja pokojna žena punih deset godina nakon incidenta nije o njemu znala ništa. Jednom me pitala šta sam učinio. Odgovorio sam joj: Ništa – rekao je Petrov.

Da je ispalio rakete bio bi to kraj čovečanstva

Inače, da je Petrov ispalio nuklearne rakete, stručnjaci tvrde da bi to bio kraj čovečanstva. One koje ne bio ubio udar, umrli bi za šest do osam meseci jer bi silne detonacije podigle radioaktivnu prašinu koja bi na nekoliko godina zaklonila sunce i izazvala nuklearnu zimu koju niko ne bi preživeo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here