Home POGLEDI NAJEŽIĆETE SE KADA PROČITATE OVO: ŽRTVA MOŽDANOG UDARA, BEZ MOĆI GOVORA, ČUO...

NAJEŽIĆETE SE KADA PROČITATE OVO: ŽRTVA MOŽDANOG UDARA, BEZ MOĆI GOVORA, ČUO DOKTORE KAKO RAZGOVARAJU O PRODAJI NJEGOVIH ORGANA

802
0
SHARE

Pacijent moždanog udara koji leži paralizovan u bolnici je užasnut služao kako doktori govore njegovoj porodici da neće preživeti, a kasnije, između sebe, tiho razgovaraju o prodaji njegovih organa za bržu zaradu.

Džimi Fric (43) je čuo svaku reč, ali nije mogao da se usprotivi jer nije mogao da se pomera ili da govori.

“Samo su moje uši i oči radile. Oni (doktori) su rekli mojoj devojci da nema nade.“

Njegova skrhana porodica i prijatelji su došli da se oproste od njega nakon što su doktori tvrdili da su snimci mozga pokazali da “nema nikakve šanse“ da se izvuče.

Dok su oni okruživali njegov bolnički krevet, lekari su upitali porodicu o mogućnosti doniranja njegovih organa kada umre, ne shvatajući da Fric takođe može da čuje taj razgovor.

On se na kraju oporavio nakon što je njegova porodica zatražila drugo mišljenje od drugog lekara, koji je brzo shvatio da je Džimi Fric bio potpuno svestan i da bi se mogao u potpunosti oporaviti.

Primio je kortizon kako bi se smanjio otok u njegovom mozgu. Trebale su tri nedelje da on bude u stanju da ispriča svoju priču o noćnoj mori kako je slušao doktore koji su pričali o prodaji njegovih organa.

On je sada pokrenuo zvaničnu tužbu protiv doktora zbog kršenja pravila time što su razgovarali o doniranju organa pre nego što je pacijentu otkazao mozak, izveštava The Local.

Wall Street Journal je nedavno objavio šokantan izveštaj o industriji skupljanja organa, tvrdeći da doktori redovno uzimaju organe od pacijenata dok su još živi. Novi američki propisi dozvoljavaju lekarima da “inekcijom parališu pacijenta“ ako telo ne prestaje da se pomera, kako bi “bezbedno“ uklonili organe.

Često bolnica može zaraditi više novca od tela, zbog skupljanja organa, nego što to mogu naplaćivanjem pacijentu čiji su život spasili. Ovo je naročito tačno u slučajevima kada pacijent nema osiguranje, i imaće poteškoće sa plaćanjem zdravstvenog računa.

Novi propisi su se pokazali kontroverznim među medicinskim osobljem, gde su se mnogi anesteziolozi i medicinske sestre uklonili iz registra donora organa nakon što su svedočili tome da se ljudi grče i trzaju tokom operacija uklanjanja organa.

Međutim, Fric nije mogao čak ni da se grči i da se trgne kako bi doktorima stavio do znanja da može da ih čuje kako razgovaraju o tome šta da rade sa njegovim organima.

Fric, koji je doživeo izliv krvi u mozak dok je bio sa svojom devojkom i porodicom na arhipelagu u Geteborgu, sada je preduzeo pravne mere protiv bolnce i zatražio da se ti

doktori istraže po pitanju veza sa trgovinom organa na crnom tržištu.

Portparol bolnice je rekao da oni sarađuju sa istražiteljima kako bi u potpunosti otkrili šta se tačno dogodilo, i da bolnica još uvek ne može da da zvaničnu izjavu.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here