Home POGLEDI NA DREVNOJ PIRAMIDI NA RTNJU NAUČNICI NAIŠLI NA ZAPANJUJUĆA OTKRIĆA! (VIDEO)

NA DREVNOJ PIRAMIDI NA RTNJU NAUČNICI NAIŠLI NA ZAPANJUJUĆA OTKRIĆA! (VIDEO)

1182
0
SHARE

Aktivnosti na Rtnju koje sprovodi Centar za istraživanje i ekologiju Duh Rtnja iz godine u godinu poprimaju razmere koje planinu Rtanj sve više stavljaju u ravnopravan položaj sa poznatim svetskim piramidalnim građevinama.

Rtanj nije sačinjen od obrađivanih kamenih blokova ali sve veći broj istraživača uviđa da to i nije potrebno činiti na mestima na kojima postoji prirodni potencijal reljefa koji može da se preoblikuje u željenu geometriju.

Sigurno je da Rtanj čuva mnoge tajne koje nam verovatno neće skoro otkriti, što je možda i dobro jer ga ljudska nepromišljenost neće dovesti do nenamenske upotrebe. Ipak, evidentno je i da iz dana u dan on otkriva sve više svojih lepota i neobičnosti koje podstiču naučnike da razmišljaju o njegovoj višeslojnoj enigmi.

Međunarodni monitoring

Nova otkrića na Rtnju se nižu i zato ih je potrebno detaljnije obraditi i iz njih izvući poruku koju su superiorni graditelji piramida slali kroz njenu matematiku i na druge simboličke načine. Zbog toga Duh Rtnja ove godine organizuje pet većih istraživačkih aktivnosti.

Rtanj Exploring Festival 2013. koji je trajao od 23. do 25. avgusta je okupio istraživače iz sfera ortrodoksnih ali i alternativnih nauka. Pored terenskih aktivnosti na vrhu i u podnožju piramide, projekcija dokumentarnih filmova „Rtanj – novo svetsko čudo“ i „Rtanj – vremenska mašina“, pet gostujućih predavača je upoznalo prisutne o različitim aspektima sagledavanja Rtnja.

Poznato je da su svojstva piramida pozitivna po njeno okruženje pa je specijalista za

javno zdravlje Mirjana Jacanović predstavila plan na koji način će sprovesti realizaciju ankete i drugih delovanja kojim će se započeti praćenje i doći do podataka o značaju Rtnja za javno zdravlje okolnog stanovništva.

Doktor Ranđel Petrović, stručnjak za balneoklimatologiju je govorio o uticaju radioaktivnog gasa radona na zdravlje stanovnika Sokobanje, kao i Rtnja u funkciji katalizatora okolne klime.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Akademik Miloš Grozdanović je predstavio svoju novu knjigu koja je inspirisana kamenom trougaone formacije u blizini brda Kostandinovića o kojoj je pisano u ranijim brojevima Trećeg oka. Tema Grozdanovićevog predavanja i istoimene knjige je bila „Rtanjski Horusov kameni pečat piramidalnog vremena i prostora“.

Veliku podršku istraživanjima je dao i arheolog i antroplog Dragan Jacanović kroz arheološko – topografsko – kosmološku analizu Rtnja kao i radiestezista Sava Spasojević sa obradom teme „Rtanj, jedna u nizu od piramida na Balkanskom poluostrvu“. Bilo je i govora o aktuelnoj kolosalnoj glavi sa severo-istočne strane, kao i krečnjačkom stećku u vidu kipa sa južne strane čiji konstrukcijski oblik nije moguće objasniti uticajima prirodnih procesa.

Koriscenje tovarnih konja za iznošenje najteže opreme na vrh piramide

Terenske aktivnosti koje je ponovo sproveo istraživački centar Duh Rtnja na vrhu Rtnja potvrđuju prisustvo elektromagnetne frekvencije stabilne vrednosti od 26 KHz. Pokrenuta je inicijativa za profesionalno tretiranje lokaliteta energo potentne lokacije na obodu

naselja Rtanj na kojem je utvrđeno i prisustvo arheoloških aspekata čije je datiranje preliminarno procenjeno na period bronzanog doba. Obavljena su do sada i najopsežnija radiestezijska istraživanja njegovih podzemnih prostorija i tunela koja za sada pokazuju pravilne geometrijske zakonitosti.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here