Home POGLEDI JEZIVIJE OD BERMUDSKOG TROUGLA: OVO MESTO GUTA BRODOVE NEVEROVATNOM BRZINOM! (VIDEO)

JEZIVIJE OD BERMUDSKOG TROUGLA: OVO MESTO GUTA BRODOVE NEVEROVATNOM BRZINOM! (VIDEO)

611
0
SHARE

Novi Bermudski trougao se otvorio u Kini nakon što je 85 teretnih i putničkih brodova nestalo prošle godine u malom delu voda.

Misterija koja okružuje nestanak teretnih i putničkih brodova u azijskim vodama brine stručnjake u regionu.

Neki strahuju da će ova problematična zona postati mesto gde brodovi nestaju, često bez traga, nakon što se šest od 10 najvećih gubitaka dogodilo u blizini azijskih zemalja.

Prema izveštaju kompanije za osiguranje, Allians sabsidari Global Korporet & Spešijaliti, vode oko južne Kine, Indokine, Indonezije i Filipina su bile mesto jedne četvrtine svih gubitaka, prenosi nemački list Velt.

To je praćeno istočnim Mediteranom i Crnim morem sa 15 odsto i morima ispred Japana, Koreje i severne Kine.

Stručnjaci kažu da je glavni uzrok nesreća bilo loše održavanje brodova ili preopterećenje, na primer, putničkih trajekata.

Loše vreme, naročito jaka oluja, takođe su odigrali ulogu u rasprostranjenim gubicima.

A nedostatak sigurnosnih standarda, zajedno sa nedostatkom sprovođenja pravila, su bili glavni problemi, posebno u Aziji.

U izveštaju se pokazalo da su najgore posledice bile 2016. godine, uključujući T. S.

Taipei koji je pukao na dva dela pre nego što se napunio vodom kroz pukotinu na vratima broda. Kapetan se borio sa uzburkanim morem, ali nije mogao da dostigne najbližu luku da spasi brod.

U međuvremenu, „Nju Mikonos“ brod od 81.000 tona, nasukao se na Madagaskaru u februaru. Potonuo je nakon 10 nedelja i to je bio gubitak najvećeg broda u protekih godinu dana.

Volker Dirks, šef osiguranja brodova u Aliansu, kaže: „Činjenica da brodovi postaju sve veći i veći stvara veće rizike za ukrcavanje i za nas kao osiguravajuće društvo.

“ Kompanija za osiguranje je prijavila da je jedan od glavnih problema to da se brodske kompanje sužavaju kako bi uštedeli novac, i često regrutuju posadu sa niskim kvalifikacijama i iskustvom.

Brodske kompanije takođe pokušavaju da zadrže niske troškove proširujući intervale održavanja do najdužih dozvoljenih rokova.

Pogledajte video:

(Mediji)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here