Home POGLEDI HRVATSKI ISTORIČAR POTVRDIO: SRBI SE OVDE NIKAD NISU DOSELJAVALI- ONI SU TU...

HRVATSKI ISTORIČAR POTVRDIO: SRBI SE OVDE NIKAD NISU DOSELJAVALI- ONI SU TU ODUVEK!

475
0
SHARE

Piše: Goran Šarić

Evo kako funkcionira povijesna znanost u Srbiji. Mediji su nedavno prenjeli vijest:

“Sliv tri Morave krije rešenje velike srpske misterije: Naši stručnjaci na tragu informacije odakle su Sloveni došli. Arheolozi će istraživati sliv tri Morave da bi otkrili nalazišta naseljavanja Slovena iz sedmog i osmog veka. Važan projekat, koji će trajati više godina, okupio je stručnjake više relevantnih institucija iz Beograda, Kruševca i Trstenika…

Naglasak istraživanja biće o vremenu o kojem se najmanje zna, a koje je ključno za našu istoriju. Na moravskim rečnim terasama bismo mogli da očekujemo tragove slovenskog naseljavanja iz sedmog i osmog veka.”

Drugim riječima, najmanje se zna o tom vremenu 7. i 8. stoljeća, ali je čitava naša historiografija utemeljena na dogmi o doseljavanju Slavena baš u tom periodu u kojem se najmanje zna?! Ne znaju ništa sigurno o 7. i 8. stoljeću, ali znaju sigurno da su se baš tada doselili Slaveni? Čitavu našu hisoriografiju temelje na onome o čemu ne znaju ništa?!

Ako o tom periodu znaju najmanje, zašto je onda izmišljena dogma o doseljavanju Slavena? Onda su trebali reći: ne znamo! A ne preko 100 godina trubiti o doseljavanju, a sad priznaju da o tom periodu ne znaju gotovo ništa. Jasno je da je dogma o doseljavanju Slavena na Balkan dnevno-politička laž iz 19. stoljeća, ali se tog mentalnog usadka naši povjesničari do danas ne mogu riješiti.

Arheolozi iz Srbije prvo su bez ikakvih dokaza zamislili da bi na Moravi trebalo biti tragova nepostojećeg doseljavanja Slavena u 7. stoljeću, a sad tamo idu kopati i trošiti državni novac za svoje fikcije. I to baš na Moravi koja se i u antičko vrijeme zvala Morava što ukazuje koji je narod živio oko nje. Isti onaj koji i danas živi.

Sve ovo postaje još tragičnije kad se zna da su arheolozi iz Slovenije prošle godine kod Murske Sobote pronašli nepobitne dokaze da Slaveni na Balkanu žive već u 5. u 6. vijek i da arheološki ni drugi nalazi ne pokazuju nikakve znakove nedavnog doseljavanja.

Arheolozi u Srbiji traže tragove doseljavanja Slavena u 8. stoljeću, a nalazi iz Slovenije pokazuju da Slaveni u Murskoj Soboti u 5. stoljeću žive nesvjesni da će se na Balkan “doseliti” tek za 200 godina.

Prema službenoj verziji Bečko-Berlinske sekte, Slaveni su došli na Balkan u 7. stoljeću nakon što su Langobardi u 6. stoljeću provalili u Italiju. To je otvorilo prazan prostor i Slaveni su se navodno samo dovukli za repovima avarskih konja.

Kad, pred koji mjesec stigli rezultati datiranja ugljikom-14 za slavenske nalaze nađene u Novoj Tabli kod Murske Sobote. Slavenski artefakti datiraju od 485. do 535. godine. Kako sad Slaveni na Balkanu u 5. stoljeću? I kako prije provale Langobarda, kad su Slaveni kukavice i došli su tek nakon Langobarda?

Langobardi 568. godine kreću prema Italiji preko Alpa. Još nekoliko godina će im trebati da osvoje Italiju. Kako je moguće da Slaveni žive na Balkanu najmanje pola stoljeća prije provale Langobarda u Italiju? Da li to nekom od naših povjesničara nešto govori? Da stvar bude bolja, istu keramiku krajem 5. i početkom 6. stoljeća nalazimo i u Sloveniji i u Češkoj i u Slovačkoj i u Ukrajini. Postoje dvije opcije:

1. Slaveni su u 5. stoljeću vrijeme živjeli iza Karpata, a ovi nalaze koje smo našli od Slovenije do Češke i Ukrajine je postavio Bog kako bi testirao našu vjeru u službenu dogmu o doseljavanju Slavena na Balkan u 7. stoljeću.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here