Home POGLEDI ESKIMI UZNEMIRENI! NEŠTO SE OPASNO DOGAĐA SA ZEMLJOM: „MORAMO DA VAS ISPRIČAMO...

ESKIMI UZNEMIRENI! NEŠTO SE OPASNO DOGAĐA SA ZEMLJOM: „MORAMO DA VAS ISPRIČAMO ŠTA SMO VIDELI. PRVO JE DOŠLO DO NAS. A UTICAĆE NA SVE“ (VIDEO)

1124
0
SHARE

Ako se osvrnemo na ono što se događalo u svetu u proteklih nekoliko godina, očigledno je kako se broj prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda povećao.

Neki za to krive globalno zagrevanje, čovečanstvo i naš način života, dok su drugi uvereni kako je sve to samo deo prirodnih ciklusa.

U junu 2017. je došlo gigantsko upozorenje: masivni glečer od nekoliko triliona tona, četiri puta veći od Londona, odlomlio se i odplutao od Antarktik.

Pod imenom A68, monstruozni ledeni breg od 5.800 kvadratnih kilometara odlomio se od ledenog dela pod nazivom „Larsen C“.

Prema izveštajma, to je jedan od najvećih ledenjaka ikada odlomljenih, čiji je volumen dvostruko veći od jezera Iri, pokazao je izveštaj MIDAS-a.

Šesto masovno izumiranje je na putu?

Prema brojnim stručnjacima, to ne samo da je zabrinjavajuće – to je alarmantno.

Izveštaji pokazuju kako globalno zagrevanje nije nikad bilo tako opasno kao danas, a prema američkim izveštajima, u delovima te zemlje prosečna temperatura narasla je i do 5 sepeni u proseku.

Međutim, masivni glečer koji se nedavno odlomio je tek početak, upozoravaju stručnjaci, a prema nekima od njih, našoj planeti u dogledno vreme preti ozbiljna katastrofa, jer ljudi uzrokuju biološko istrebljenje divljih životinja.

Eskimske starešine upozoravaju…

Prema eksimskim starešinama, koje su tradicionalno izvrsni vremenski prognozeri jer žive u skladu s prirodom, izučavajući poprilično jednostavne, a često zanemarene signale, problem nije samo u globalnom zagrevanju.

Naime, ti domoroci u arktičkim regijama Kanade, SAD i Grenlanda kažu kako klima nije krivac za sve, već se po njima, jednostavno rečeno „Zemlja pomerila“.

Upozorenje su uputili celoj svetskoj naučnoj zajednici, govoreći da je „naša planeta stenjala, a nebo se promenilo“.

Eksimi zapravo tvrde kako se Zemlja „zateturala“, odnosno „nagnula“ prema severu, što je rezultiralo „promenom na nebu“.

„Nebo je drugačije“

Starešine su tako upozorile i američku svemirsku agenciju (NASA) kako Sunce više ne izlazi na mestu na kojem je izlazilo pre.

Upozorili su i da im dani traju duže nego ikada pre, a tvrde i da su se promenili položaji Meseca i zvezda, što je po njima još jedan od uzroka promene temperature i strašnih oluja koje u poslednje vreme pogađaju planetu.

Sve starješine su se složile kako je uzrok takvim promenama pomicanje Zemlje prema severu, prenosi portal Science Journal.

Prema njima, Sunce je sada na višoj poziciji na horizontu te greje više nego obično.

– Nešto se opasno događa sa Zemljom – upozoravaju Eskimi.

Pogledajte video:

(Mediji)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here